Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nasa a raportat că a găsit vapori de apă pe Europa, satelitul lui Jupiter

spatiu, cosmos

Vapori de apă au fost descoperiți pe Europa, unul dintre sateliţii naturali ai planetei Jupiter, au anunțat într-un comunicat specialiști ai NASA, care sunt de părere că acest corp ceresc ar putea fi cel mai potrivit pentru căutarea unor indicii privind formele de viață extraterestre, potrivit Mediafax.

În Sistemul nostru Solar există mai mulți sateliți care conţin apă sub suprafeţele lor, precum Enceladus, al planetei Saturn, cu izvoare calde sub scoarţa sa acoperită cu gheaţă, Ganymede, Callisto și Europa ale lui Jupiter.

Al patrulea ca mărime dintre sateliţii lui Jupiter, cea mai mare planetă din Sistemul Solar, Europa este acoperit cu o scoarţă de gheaţă, sub care ar putea să se afle un ocean intern de apă lichidă. Oamenii de ştiinţă consideră că, din acest motiv, satelitul ar putea să găzduiască forme de viaţă, potrivit cnet.com.

Răsturnare de situație la Ministerul Apărării: de unde se iau bani pentru a plăti sistemul Patriot

O echipă de cercetători de la NASA a examinat satelitul Europa cu ajutorul Observatorului W. M. Keck Observatory din Hawaii. Specialiștii au descoperit vapori de apă generați o singură dată pe parcursul a 17 zile de observații, dar această dovadă a fost suficientă.

"Au detectat suficientă apă ieșind din scoarța Europei (2.360 de kilograme pe secundă) pentru a umple un bazin olimpic în câteva minute", potrivit comunicatului NASA.

Agenția spațială americană pănuiește să trimită o misiune de explorare a satelitului, Europa Clipper, la mijlocul anilor 2020.

"Suntem pe punctul de a explora ceea ce ar putea fi cel mai potrivit loc din Sistemul nostru Solar pentru a căuta forme de viață extraterestre", potrivit aceleiași surse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.