DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

NASA recrutează patru femei şi şase bărbaţi pentru a se antrena ca viitori astronauţi

Nasa

Agenţia spaţială americană NASA a prezentat luni patru femei şi şase bărbaţi care au fost selectaţi drept candidaţi la postul de astronaut pentru a participa la antrenamente în vederea misiunilor viitoare, informează DPA, potrivit Agerpres.

Administratorul NASA, Bill Nelson, i-a prezentat pe membrii clasei din 2021 de candidaţi la postul de astronaut, prima clasă nouă din ultimii patru ani, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Ellington Field, lângă Centrul Spaţial Johnson al NASA din Houston.

Cei 10 noi candidaţi la postul de astronaut au fost aleşi din peste 12.000 de solicitanţi, potrivit unui comunicat al NASA.

"Astăzi salutăm 10 noi exploratori, 10 membri ai generaţiei Artemis, clasa de candidaţi la postul de astronaut a NASA din 2021", a spus Nelson.

"Singur, fiecare candidat are 'ceea ce trebuie', însă împreună ei reprezintă crezul ţării noastre: E pluribus unum - din mulţi, unul", a adăugat el.

Cei zece aplicanţi au între 32 şi 45 de ani şi provin din regiuni diferite ale Statelor Unite.

Astronauţii stagiari se vor prezenta la serviciu în ianuarie pentru a începe doi ani de pregătire.

Antrenamentul candidaţilor la postul de astronaut se încadrează în cinci categorii majore: operarea şi întreţinerea sistemelor complexe ale Staţiei Spaţiale Internaţionale, antrenamente pentru ieşiri extravehiculare în spaţiu, dezvoltarea abilităţilor complexe de robotică, operarea în siguranţă a unui avion de antrenament T-38 şi cunoştinţe de limba rusă.

Cerinţele solicitate aplicanţilor au fost: cetăţenia americană, diplomă de master într-o materie legată de ştiinţele naturii, cel puţin doi ani de experienţă profesională sau cel puţin 1.000 de ore de pregătire pentru zbor şi un test de fitness.

Odată cu adăugarea celor 10 membri ai clasei din 2021, NASA a selectat până în prezent 360 de astronauţi de când a început să facă acest lucru, în 1959.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.