Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nasdaq obligă firmele listate la bursă să explice de ce nu au în consiliile de administrație femei, reprezentanți ai minorităților sau LGBTQ

smartradio.ro
lgbt

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) din Statele Unite a aprobat o propunere a operatorului bursei Nasdaq pentru ca firmele listate să asigure diversitatea în consiliile de administraţie sau să explice de ce nu o pot face, transmite Reuters.

Propunerea cere companiilor ca doi dintre directori să se identifice ca fiind femeie, respectiv reprezentant al minorităţilor sau LGBTQ+ şi să explice de ce nu au.

Companiile trebuie de asemenea să facă publică diversitatea consiliilor lor de administraţie.

Aceste reguli vor permite investitorilor să înţeleagă mai bine abordarea companiilor cotate la Nasdaq în ceea ce priveşte diversitatea consiliilor", a afirmat preşedintele SEC Gary Gensler, într-o declaraţie.

Nasdaq a anunţat că aşteaptă ”cu nerăbdare să colaborăm cu companiile noastre pentru a pune în aplicare această nouă regulă de listare şi a stabili un nou standard pentru guvernanţa corporativă”.

Femeile şi minorităţile au fost subreprezentate în conducerea companiilor.

Conform datelor firmei Equilar, consiliile de administraţie din indicele Russell 3000 sunt la jumătatea drumului către paritatea de gen.

În indicele Russell 1000, 18,4% dintre directori fac parte din minorităţi subreprezentate.

Eforturile investitorilor de a examina diversitatea în consiliile de administraţie au fost, de asemenea, împiedicate de lipsa transparenţei, iar multe companii nu detaliază genul, rasa sau etnia directorilor.

Parlamentarii republicani şi unele companii au criticat propunerea Nasdaq şi au cerut SEC să o respingă, spunând că ar interfera cu responsabilităţile consiliilor faţă de acţionari şi ar putea impune noi costuri companiilor.

Susţinătorii persoanelor cu dizabilităţi au presat atât Nasdaq, cât şi SEC să includă şi persoanele cu dizabilităţi în propunere, dar au fost ”respinşi”, a declarat Ted Kennedy Jr, preşedintele Asociaţiei Americane a Persoanelor cu Dizabilităţi (AAPD), într-un interviu acordat Reuters.

Nasdaq a spus într-o scrisoare că firmele ar putea lua în considerare şi dezvălui atribute diverse, precum dizabilităţile sau statutul de veteran. Dar aceste atribute nu ar îndeplini cerinţele pentru o femeie sau o persoană care se identifică ca minoritate subreprezentată sau LGBTQ +.

California şi Illinois au legi privind diversitatea consiliilor de administraţie, pentru companiile cu sediile centrale înregistrate în statele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.