Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nasser Al-Khelaïfi a fost reales la conducerea Asociației Europene a Cluburilor (ECA)

www.agerpres.ro
Nasser Al-Khelaifi șef PSG

Patronul clubului Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaïfi, a fost reales joi pentru patru ani la conducerea Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), pe care o conduce de la eşecul proiectului Super Ligii, din aprilie 2021, informează AFP.

Considerat unul dintre cei mai influenţi oameni din fotbalul european, oficialul din Qatar, în vârstă de 49 de ani, care este şi patronul grupului beIN Media, a fost reconfirmat în acelaşi timp în Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte din 2019, conform News.ro.

Deja ministru fără portofoliu al Qatarului, figură cheie în candidatura ţării pentru organizarea Cupei Mondiale din 2022, preşedinte al PSG şi, împreună cu beIN, al unui gigant al drepturilor TV, conducătorul a căpătat şi mai multă prestanţă datorită vâlvei cu privire la Super Ligă, care era pe punctul de a provoca o implozie a fotbalului european în primăvara anului 2021.

PSG - ca şi Bayern Munchen - a refuzat să se alăture celor 12 cluburi care încercau să înfiinţeze o ligă privată profitabilă, iar Nasser Al-Khelaïfi a câştigat preşedinţia ECA de la Andrea Agnelli, patronul lui Juventus Torino şi liderul "răzvrătiţilor".

De atunci, în primăvara anului 2022, el a contribuit la aprobarea noii formule pentru cele trei competiţii europene ale cluburilor, care va înlocui faza grupelor cu un mini-campionat începând din 2024-25, cu o co-gestionare a veniturilor de către ECA şi UEFA.

În cele din urmă, ECA şi-a reformat guvernanţa pentru a face mai mult loc pentru cluburile care nu se califică în competiţiile europene şi s-a apropiat de FIFA printr-un acord care îi conferă influenţă asupra calendarului internaţional şi a perioadelor de eliberare a jucătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.