Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Năstase, atac la ”țepele” lui Băsescu: auto-denunțul președintelui

Stanga Romaneasca

Năstase susține că președintele Traian Băsescu recunoaște, practic, că justiția îi este aservită. 

”La dezbaterea organizată pe 9 februarie, la Cluj-Napoca, de Fundația “Mișcarea populară”, Băsescu a amintit faptul că “toată campania sa (de la prezidențialele din 2004) a fost legată de țepe, dacă vă aduceți aminte, pentru corupți țepe în Piața Victoriei”. A adăugat apoi că “astăzi sunt vreo 7 miniștri în închisoare (din ce zonă a spectrului politic, oare?), vreo 18 parlamentari și mulți alții pe rolul instanțelor…” și că “justiția este cea care îi trage în țeapă pe cei care încalcă legea”. Câteva concluzii:
  1. Băsescu recunoaște că, în timpul regimului său, jutiția a fost controlată politic (cel puțin, pe un anumit segment), în condițiile în care el a dat obiective justiției și aceasta s-a executat. Asta reiese din discursul său.
  2. Oricum, justiția nu are sediul în Piața Victoriei.
  3. Intențiile lui (“Nu avem probe, dar le vom găsi după alegeri”) au fost puse în aplicare prin numiri (Monica Macovei și Daniel Morar) și prinmodificarea legilor, prin dispoziții neconstituționale (eliminarea avizului pentru foști miniștri, etc.)
  4. Chiar și consilierii lui au remarcat faptul că declarația sa de la Cluj-Napoca cuprinde un veritabil auto-denunț, astfel încât, în comunicatul de presă de pe site-ul  președinție, au șters acest pasaj (și pe cel cu copilul din flori sau prematur)
Este evident că, în acești 10 ani, Băsescu nu a gândit precum Ludovic al XIV-lea, “statul sunt eu”, ci într-o variantă simplificată, “Justiția sunt eu”. În curând, va spune și “statul de drept sunt eu”, susține Năstase, pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.