Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nastase desfiinteaza o lege sustinuta de PSD: Sunt dispusi sa sacrifice interesele pe termen lung

adrian nastase

Fostul premier Adrian Nastase desfiinteaza o lege depusa in Parlament de 10 membri PSD si sustinuta nu doar de PSD, ci de mai multe partide politice sau cel putin de membri ai acestora.

Este vorba de initiativa care propune modificarea legii partidelor in asa fel incat partidele sa poata fi infiintate de doar trei membrii.

Nastase considera ca adoptarea unei astfel de legi ar fi "un experiment", un pas inapoi in politica romaneasca care in loc sa aiba partide nationale puternice, deschide calea unei divizari si fragmentari puternice atat a clasei politice, cat si a societatii.

"Partide cu trei membri?

Raspunsul meu la intrebarea din titlu ar fi negativ. Cred că o astfel de solutie ne-ar duce inapoi la experientele politice de la inceputul anilor ’90, când existau peste 200 de partide. Pragul electoral de 5% si apoi de 3% au avut rolul de a selecta partidele reprezentative. Votul uninominal a afectat deja rolul partidelor, avem nevoie de incă un experiment? Am urmărit argumentele celor care, de pe marginea politicii, fac diverse propuneri si care, apoi, se repliază in spatele bunelor intentii. Urmăresc si pozitiile celor care, in interiorul politicii, adoptă pozitii mimetice, populiste, fiind dispusi să sacrifice interesele pe termen lung pentru a le face pe plac, momentan, celor din anumite ONG-uri.

Chiar avem nevoie de partide regionale, municipale, de cartier, sătesti? Interese locale nu pot fi promovate prin asociatii, fundatii? In conjuncturile actuale, nu este clar că avem nevoie de partide nationale puternice, capabile să mentină unitatea statului?", scrie Nastase pe blogul personal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.