Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Năstase: Iohannis fuge de criză și face gargară

fanatik.ro
adrian nastase

Fostul premier Adrian Năstase acuză joi o „gargară” făcută de președintele Klaus Iohannis în timpul vizitei la Centrala de la Cernavodă, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1.

„Astazi, Iohannis a mers la Centrala Nucleară de la Cernavodă pentru a sărbători 25 de ani de la punerea in functiune a Unitătii nr 1 de acolo. Poate că ar fi trebuit insă să-l invite si pe Nicolae Văcăroiu, cel care a asigurat finantarea acelui proiect in mandatul său de premier. In contextul unei crize energetice fără precedent, Iohannis, in al 7-lea an al mandatelor sale, realizează importanta centralelor nucleare si ne arată „desenul” celor două unităti nefinalizate si care vor fi construite de americani sau de francezi sau de cei care lucrează la reactoarele modulare. In esentă, Iohannis a fugit de criza politică din Bucuresti pentru a face gargară la Cernavodă”, a scris Năstase pe blogul său.

„Spun de la inceput ca acum ar fi trebuit sa functioneze 4 unitati si nu 2. Guvernele din care au facut parte sau pe care le-au coordonat Traian Basescu si Klaus Iohannis nu au investit nimic in energia nucleara ci doar au folosit energia ieftina creata de cele doua unitati finalizate in timpul guvernelor Vacaroiu si Nastase. Nu mai stiu dacă au reusit să vândă, cum intentionau, 10-15% din actiunile de la NuclearElectrica! In ultimii 15 ani, guvernele de dreapta nu au mai investit in proiectul nuclear. Iohannis a venit la Cernavodă cu vorbe. Ar fi fost nevoie de proiecte finantabile. De 7 ani nu a făcut nimic. E adevarat, este posibil ca, pe final de mandat, actualul presedinte sa anunte proiecte de realizare a lucrarilor la Unitatile 3 si 4, fiind interesat insa doar in operatiunea de SEMNARE a contractelor, finantarea urmand sa o asigure viitorul guvern…Concluzia clară – in ultimii 30 de ani, stanga a realizat 2 unităti la Cernavodă, dreapta doar a vorbit despre proiectul nuclear, beneficiind insă de energia ieftină produsă de unitătile 1 si 2, finantate si realizate de guvernele PSD. Astept comentariile „rezistilor””, a adăugat fostul premier.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat joi, la Cernavodă, că ambiția conducerii centralei nucleare este ca la orizontul anului 2030 să se pornească următoarea unitate. „Ambiția conducerii centralei este ca la orizontul anului 2030 să se pornească următoarea unitate, respectiv înainte de 2030 să se pornescă Unitatea 1 cea pe care o menționam azi într-o formă retehnologizată, modernizată”, a explicat Klaus Iohannis.

Președintele a prezentat avantajele investițiilor de la Cernavodă. „Astfel, România va putea să producă mai multă energie electrică și va putea să reducă semnificativ emisiile de dioxid de carbon”, a precizat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.