DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Nașul de la UNBR. Cum a reușit un avocat bine înșurubat `confiscarea` mai multor domenii de internet asemănătoare cu cele deținute de instituții de stat

nasul

Lucruri interesante se întâmplă într-o zonă în care sigur nimeni nu e atent în aceste timpuri. Deși este interzis și instituțiile statului cu atribuții în domeniu ar trebui să își facă treaba, unii reușesc să se strecoare...  Așa s-a ajuns la înregistrarea unor domenii de internet care imită/seamănă cu site-uri oficiale deținute de instituții ale statului.

”Registrul Național de Publicitate Mobiliară – RNPM (fosta Arhivă Electronică de garanții Reale Mobiliare – AEGRM) are un singur site – rnpm.ro. Numai că avocatul Ciprian Bara, agent al operatorului UNBR în piața RNPM, deține și site-urile rnpm.eu, rnpm.info, rnpm.com, e-rnpm.ro, ernpm.ro, ernpm.com, registrulnationaldepublicitatemobiliare.ro, toate fiind direcționate către aegrm.ro, adică site cu fosta denumire a instituției din subordinea Ministerului Justiției. Mai mult, cabinetul de avocat Bara Ciprian a înregistrat la OSIM, în 2013, marca AEGRM”, relatează clujjust.ro

Lucrurile pot fi lesne verificate după o interogare la RoTLD – Un singur regisrator – Cabinet de avocat Bara Ciprian, adică aceeași persoană care este vizată alături de UNBR de o investigație a Consiliului Concurenței pentru practici neconcurențiale între avocații-agenți ai operatorului UNBR în piața RNPM (unde deține cea mai mare cotă – 38%). Probabil nu degeaba în piața de profil acestuia i se și spune ”Nașul de la UNBR”.

Același lucru se întâmplă și la celălalte interogări. La asta se adaugă și înregistrarea la OSIM a Mărcii AEGRM, adică exact fosta denumire a actualului Registru Național de Publicitate Mobiliară, o entitate publică și deci protejată prin lege de la astfel de mașinațiuni.

Dinspre Ministerul Justiției însă tăcere totală deși există interdicție expresă prevăzută în egea 297/2018 privind publicitatea  mobiliară, susțin cei de la clujjust.ro care de altfel susțin că au încercat și contactarea lui Ciprian Bara dar nu au reușit acest lucru.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.