Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nașul de la UNBR. Cum a reușit un avocat bine înșurubat `confiscarea` mai multor domenii de internet asemănătoare cu cele deținute de instituții de stat

nasul

Lucruri interesante se întâmplă într-o zonă în care sigur nimeni nu e atent în aceste timpuri. Deși este interzis și instituțiile statului cu atribuții în domeniu ar trebui să își facă treaba, unii reușesc să se strecoare...  Așa s-a ajuns la înregistrarea unor domenii de internet care imită/seamănă cu site-uri oficiale deținute de instituții ale statului.

”Registrul Național de Publicitate Mobiliară – RNPM (fosta Arhivă Electronică de garanții Reale Mobiliare – AEGRM) are un singur site – rnpm.ro. Numai că avocatul Ciprian Bara, agent al operatorului UNBR în piața RNPM, deține și site-urile rnpm.eu, rnpm.info, rnpm.com, e-rnpm.ro, ernpm.ro, ernpm.com, registrulnationaldepublicitatemobiliare.ro, toate fiind direcționate către aegrm.ro, adică site cu fosta denumire a instituției din subordinea Ministerului Justiției. Mai mult, cabinetul de avocat Bara Ciprian a înregistrat la OSIM, în 2013, marca AEGRM”, relatează clujjust.ro

Lucrurile pot fi lesne verificate după o interogare la RoTLD – Un singur regisrator – Cabinet de avocat Bara Ciprian, adică aceeași persoană care este vizată alături de UNBR de o investigație a Consiliului Concurenței pentru practici neconcurențiale între avocații-agenți ai operatorului UNBR în piața RNPM (unde deține cea mai mare cotă – 38%). Probabil nu degeaba în piața de profil acestuia i se și spune ”Nașul de la UNBR”.

Același lucru se întâmplă și la celălalte interogări. La asta se adaugă și înregistrarea la OSIM a Mărcii AEGRM, adică exact fosta denumire a actualului Registru Național de Publicitate Mobiliară, o entitate publică și deci protejată prin lege de la astfel de mașinațiuni.

Dinspre Ministerul Justiției însă tăcere totală deși există interdicție expresă prevăzută în egea 297/2018 privind publicitatea  mobiliară, susțin cei de la clujjust.ro care de altfel susțin că au încercat și contactarea lui Ciprian Bara dar nu au reușit acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.