Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nașul inteligenței artificiale' face o previziune oribilă: aceasta ar putea în cele din urmă să depășească inteligența umană și să preia controlul

stsellov.xyz
oameni inteligenta artificiala

Geoffrey Hinton, un cercetător de frunte recunoscut ca „Nașul inteligenței artificiale”, și-a manifestat preocupările legate de creșterea influenței inteligenței artificiale și de riscurile potențiale pe care le poate aduce umanității.

În anul 2023, Hinton a renunțat la poziția sa de la Google, semnalând pericolele legate de dezinformare și potențiala periculozitate a IA asupra societății. El a fost un inovator în domeniul rețelelor neuronale, o tehnologie esențială pentru inteligența artificială modernă, care imită modul în care creierul uman procesează datele.

Pe măsură ce această tehnologie avansează rapid, legiuitorii din Europa au început să implementeze norme pentru a supraveghea evoluția sa. În mod similar, Noua Zeelandă examinează posibilitatea de a elabora legislație specifică pentru a gestiona dezvoltarea inteligenței artificiale.

La un interviu acordat postului Radio New Zealand, Hinton a discutat despre faptul că și-a dat seama că computerele digitale care utilizează rețele neuronale ar putea fi superioare inteligenței umane datorită capacității lor de a împărtăși eficient cunoștințele.

Viitorul inteligenței va fi modelat de o luptă pentru putere între mașini și oameni

Spre deosebire de oameni, computerele pot disemina rapid informații, ceea ce le face mai avansate în anumite aspecte. Hinton a subliniat, de asemenea, linia neclară dintre memorie și imaginație în cunoașterea umană, menționând că amintirea evenimentelor din trecut este adesea inexactă.

Geoffrey Hinton consideră că viitorul inteligenței va fi modelat de o luptă pentru putere între mașini și oameni. El a afirmat că sistemele de inteligență artificială, deși sunt concepute pentru a ne ajuta, ar putea în cele din urmă să depășească inteligența umană și să preia controlul.

În ciuda progreselor în domeniul IA, Hinton a subliniat necesitatea de a fi precauți și de a conștientiza capacitățile conștiinței artificiale. El a avertizat că aceste sisteme de inteligență artificială, deși create de oameni, au potențialul de a fi entități formidabile și nu trebuie subestimate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.