Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Natalia-Elena Intotero s-a întâlnit cu reprezentanții comunității românești din Emiratele Arabe Unite

stiripesurse.ro
Natalia Intotero

Consulatul General al României în Dubai a găzduit întâlnirea ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, cu reprezentanții mediului asociativ al românilor din Emiratele Arabe Unite.

Românii participanți la întâlnire au fost interesați de oportunitățile de finanțare oferite de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, precum și de demersurile pentru recunoașterea în E.A.U. a diplomelor de studii obținute în România. La rândul său, ministrul Natalia-Elena Intotero a evocat disponibilitatea oficialilor emiratezi de a colabora cu asociația românilor, disponibilitate exprimată în cadrul întrevederilor oficiale pe care demnitarul le-a avut în cursul zilei de luni, 17 decembrie a.c.

“Mediul asociativ românesc din E.A.U. este la început de drum, dar am cunoscut oameni deosebiți, pregătiți și dornici să se implice, să promoveze cultura și tradițiile românești. Totodată, prin intermediul asociațiilor și al organizațiilor pe care le formează, conaționalii noștri de pretutindeni pot fi mai bine reprezentanți în relația cu autoritățile. Îi încurajez, așadar, pe românii din Emirate să depună proiecte pentru a beneficia de finanțările nerambursabile oferite de MRP și îmi doresc să avem o linie de dialog permanentă, pentru că împreună putem realiza proiecte frumoase pentru românii de aici”, a spus ministrul Natalia-Elena Intotero.

Citește și: Victor Ciorbea s-a trezit, în plin sezon de OUG controversate: Avocatul Poporului pornește o anchetă

Suporturile de curs și dotarea cu cărți în limba română sunt, de asemenea, resurse pe care MRP le pune la dispoziția comunităților românești, ministrul subliniind, în cadrul întrevederii, că educația reprezintă o componentă importantă în proiectele destinate românilor de pretutindeni. Totodata, Natalia-Elena Intotero i-a încurajat pe reprezentanții asociației să facă demersuri pentru ca un grup de copii de origine română din E.A.U. să participe la ediția 2019 a taberelor „ARC”.

Discuțiile au vizat și unul dintre proiectele importate ale comunității, Festivalul de Film Românesc la Dubai, ajuns la a treia ediție, ministrul propunându-le celor prezenți acordarea de consultanță din partea MRP atât pe linie de finanțare, cât și prin punerea în contact cu ONG-uri românești din alte state care derulează proiecte similare,

Date estimative arată că în Emiratele Arabe Unite se află aproximativ 10.000 de cetățeni români, dintre care cei mai mulți, aproximativ 7.500 de persoane, se află în Dubai, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.