DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților: Acordăm suport alimentar pentru preșcolari și elevi

Facebook
Natalia Intotero

O veste foarte bună pentru preșcolarii și elevii din învățământul de stat. Parlamentul a adoptat Legea prin care se continuă un Program-pilot prin care se acordă un suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, deputatul PSD Natalia Intotero, susține că programul este unul excelent pentru copii, că PSD se angajează să îl continue și să îl extindă pentru că în opinia astfel se combate mai eficient abandonul școlar, copilul este sănătos, este educat, iar adultul de mâine va fi capabil să se descurce și să se integreze în societate:

”Astăzi, în Parlament, am adoptat Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.91/2021 privind aprobarea continuării Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Acest proiect este unul de mare importanță pentru viitorul învățământului românesc, iar continuarea sa are la bază necesitatea unei evaluări sporite de impact. Trebuie identificate toate elementele care nu funcționează la nivel optim, astfel încât atunci când se va implementa la nivel național, să fie eficient de la bun început, iar copiii să beneficieze de o alimentație cu o bogată valoare nutriținală chiar în unitățile de învățământ.

Un aspect important al programului pilot este abordarea sănătoasă. Se  vor  distribui  numai  produse  alimentare obţinute  în  unităţi  autorizate/înregistrate  sanitar de la nivel local, având astfel un impact asupra întregii comunități.

Partidul Social Democrat a propus în programul de guvernare accelerarea extinderii acestui program ce vine în sprijinul copiiilor și combate abandonul scolar. Foarte important pentru implementarea acestui program este ca școlile să fie deschise. Sănătatea și educația trebuie să fie priorități. Copilul sănătos și bine educat de astăzi devine adultul responsabil de mâine, care este  capabil sa dezvolte societatea și să aducă contribuții comunității sale.

Copiii și tinerii din România au nevoie de sprijinul nostru, iar Partidul Social Democrat va continua să promoveze acele politici publice pentru dezvoltarea lor echilibrată, într-un cadru familiar armonios. Ne-am asumat acest lucru în momentul în care am insistat pentru înființarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.”, susține deputatul Natalia Intotero în comunicatul de presă remis presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.