Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala de baschet masculin s-a reunit pentru meciurile cu Israel şi Polonia, din preliminariile EuroBasket2022

minge de baschet

Antrenorul Tudor Costescu a convocat 16 jucători pentru ultimele partide din grupa A a preliminariilor EuroBasket2022, care vor avea loc în ”bula” din Polonia. Alţi patru baschetbalişti sunt nominalizaţi ca rezerve, în cazul apariţiei unor cazuri de infectare cu coronavirus.

România va juca ultimele două partide din grupa A la Gliwice, în Polonia, în 19 februarie, cu Israel, respectiv cu Polonia, în 21 februarie, în acelaşi sistem ”bulă” al preliminariilor, ca şi în 2020.

Jucătorii vor susţine miercuri seară primul antrenament, la Bucureşti, iar lista convocărilor îi include pe Lucas Tohătan (CSU Sibiu), Mirel Dragoste şi Alexandru Olah (SCM Timişoara), Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă, Bogdan Popa şi Rareş Uţă (FC Argeş Piteşti), Marcu Badiu şi Tudor Gîrbea(CSO Voluntari), Tudor Fometescu şi Bogdan Nicolescu (CSM Oradea), Dragoş Diculescu (SCM Craiova), Ştefan Grasu (U BT Cluj), Ionuţ Berceanu (Dinamo Bucureşti), de la cluburile din ţară, respectiv pe Emanuel Căţe (UCAM Murcia – Spania) şi Kristopher Richard (Stelmet Zielona Gora – Polonia), care se vor alătura lotului direct în Polonia, în 15 februarie.

Citește și: Episod incendiar în Parlamentul European: Traian Băsescu l-a ridiculizat pe șeful diplomației UE / VIDEO

Alţi patru jucători sunt convocaţi de rezervă, pentru situaţia în care s-ar ivi testări pozitive în lotul iniţial. Este vorba despre Giordan Watson (CSM Oradea), Rolland Torok (CSU Sibiu), Radu Vîrnă (Steaua Bucureşti) şi Laszlo Lazar (SCM Timişoara).

Înaintea plecării spre Gliwice, toţi jucătorii vor fi testaţi în cantonamentul naţionalei, iar jucătorii de rezervă la cluburi.

În grupa A, România a fost învinsă în cele patru partide anterioare: 63-87 cu Israel, 61-91 cu Polonia, 71-84 şi 41-94 cu Spania. Înaintea ultimelor partide din grupă, clasamentul este următorul: 1. Israel 8 puncte, 2. Polonia 6, 3. Spania 6 şi 4. România 4 puncte.

Primele trei clasate din fiecare grupă se califică la turneul final, care a fost amânat un an din cauza pandemiei, urmând să se desfăşoare în vara anului 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.