Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala de fotbal feminin a Nigeriei s-a baricadat într-un hotel din Franţa: Motivul pentru care jucătoarele nu vor să mai părăsească clădirea

Jucătoarele naţionalei feminine de fotbal a Nigeriei refuză să părăsească hotelul în care sunt cazate, după eliminarea de la Cupa Mondială din Franţa, până nu li se plătesc primele promise de federaţia din statul african, informează Reuters, potrivit news.ro.

Jucătoarele au iniţiat un protest la hotel după ce au pierdut meciul cu Germania,scor 0-3, din optimile de finală ale competiţiei.

Jucătoarele reclamă că au de primit jumătate din bonusurile promise de federaţie, în valoare de două milioane de naira (6.537 de dolari), datorie acumulată în ultimii trei ani.

"Ne-au dat un milion şi ne-au spus că asta e tot. Vrem să ni se plătească toată suma. O parte din bani sunt de acum doi ani, alta de acum trei ani. Şi ne mai datorează diurna pe cinci zile, aici, în Franţa", a declarat o jucătoare.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Preşedintele Federaţiei Nigeriene de Fotbal (NFF), Amaju Pinnick, a declarat pentur ESPN că bonusurile revendicate le-au fost achitate în totalitate.

"Singurele sume datorate sunt primele de participare de la FIFA, care nu vor veni decât după turneu. Dar ele insistă că vor să fie plătite, după ce au vorbit cu jucătoare din Camerun şi Franţa, care le-au spus că au primit banii", a afirmat el.

Jucătoarele nigeriene nu sunt la primul protest de acest gen. În 2016, mai multe dintre ele au protestat în faţa sediului Adunării Naţionale din Abuja, cerând primele pentru câştigarea Cupei Africii la fotbal feminin.

La ediţia actuală a CM, Nigeria s-a calificat în optimi după ce a ocupat locul 3 în Grupa A (scoruri 0-3 cu Norvegia, 2-0 cu Coreea de Sud şi 0-1 cu Franţa).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.