Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, la a cincea înfrângere la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Britannica.com
baschet

Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost învinsă, luni, de reprezentativa Rusiei, scor 21-12, în penultima partidă din competiţie, potrivit news.ro.

Punctele au fost marcate pentru România de Cuic 4, Mărginean 4, Ursu 4.

Tricolorele au înregistrat eşecuri în primele dispute, 10-21 cu China, 8-20 cu Japonia, 14-22 cu Italia şi 11-22 cu SUA. O singură victorie a fost obţinută, luni, cu Mongolia, scor 22-14.

În ultimul meci, România va întâlni, marţi, Franţa.

Primele două clasate se califică direct în semifinale, iar cele de pe locurile 3-6 joacă sferturi pentru încă două locuri calificante în penultima fază. Sferturile de finală vor avea loc în 27 iulie, iar semifinalele şi finala competiţiei sunt programate în 28 iulie.

Baschetul românesc a mai avut o singură reprezentare olimpică, la ediţia din 1952, când naţionala masculină a evoluat în turneul preliminar al JO de la Helsinki, ratând calificarea pe tabloul principal.

Disciplina baschet 3x3 apare pentru prima dată în programul olimpic la ediţia din acest an, de la Tokyo, iar naţionala feminină a României se află printre cele opt participante.

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.