Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala Islandei va disputa împotriva Germaniei meciul cu numărul 500 din istoria sa

Naţionala de fotbal a Islandei va disputa joi, pe terenul Germaniei, meciul cu numărul 500 din istoria sa, partida contând pentru Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale 2022, din care face parte şi România,

Vorbind marţi la radioteleviziunea islandeză RUV, selecţionerul Arnar Vidarsson a spus că echipa sa este plină de energie şi pe deplin concentrată asupra meciului.

Vidarsson speră că Johann Berg Gudmundsson, extrema echipei engleze Burnley, va fi apt pentru întâlnirea de la Duisburg împotriva fostei campioane mondiale. Islanda ar avea nevoie de experienţa acestui jucător de 30 de ani, în condiţiile în care cel mai valoros fotbalist al său, Gylfi Sigurdsson, care evoluează tot în Anglia, la Everton, va lipsi din motive personale.

Federaţia islandeză de fotbal a anunţat că atacantul Bjorn Bergmann Sigurdarson (Molde) este şi el indisponibil.

Alte absenţe sunt atacanţii Alfred Finnobogason (Augsburg) şi Vidar Orn Kjartansson (Valerenga) şi mijlocaşul Emil Hallfredsson (Padova).

În lotul Islandei este şi Runar Mar Sigurjonsson, mijlocaşul lui CFR Cluj.

La meciul de joi, pe banca Islandei vor fi două chipuri familiare: Eidur Gudjohnsen, probabil cel mai valoros jucător islandez din toate timpurile, acum antrenor secund, şi Lars Lagerback, fost selecţioner.

Lagerback, care este suedez, a dus prima oară Islanda la un turneu final, EURO 2016, iar acum este consilier al staff-ului tehnic.

"E formidabil să-l avem pe Lars alături de noi", a spus Vidarsson. Potrivit lui, Lagerback "a pus Islanda pe harta fotbalului".

"E frumos să începi împotriva Germaniei, dar cu siguranţă e şi greu. Germania e o forţă a fotbalului. Eu însă am spus: ne uităm în primul rând la noi", a declarat Vidarsson pentru revista Federaţiei germane de fotbal (DFB).

După meciul cu Germania, Islanda va întâlni Armenia, pe 28 martie, la Erevan, şi Liechtenstein, trei zile mai târziu, la Vaduz.

Arnar Vidarsson, fost internaţional islandez, a fost numit în decembrie la cârma primei reprezentative, după ce pregătise naţionala Under 21 a ţării sale.
El l-a înlocuit pe suedezul Erik Hamren, care nu a reuşit să califice Islanda la EURO 2020.

Islanda, fosta adversară a României în semifinalele barajului pentru EURO 2020, a fost învinsă de Ungaria în finala barajului de calificare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.