Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala masculină de volei a României debutează în calificările Campionatului European

kuma.fm
volei

Naţionala masculină de volei a României va debuta joi, 6 mai, în preliminariile Campionatului European 2021. Primele meciuri au loc la Nitra, în Slovacia, informează FR Volei.

România face parte din Grupa E, alături de selecţionatele Slovaciei, Elveţiei şi Albaniei. Iniţial, calificările ar fi trebuit să înceapă în vara trecută, dar din cauza pandemiei de coronavirus etapele din preliminarii au fost mai întâi amânate, apoi comasate în două turnee, unul corespunzător turului şi celălalt returului. Primul va avea loc în aceste zile în Slovacia, ţară spre care selecţionata română a plecat în dimineaţa zilei de miercuri, scrie News.ro.

Primul meci va avea loc joi, împotriva Albaniei, de la ora 20.00, ora României. Vineri, de la ora 18.00, ”tricolorii” vor întâlni Slovacia, iar sâmbătă, de la 18.30, Elveţia. Al doilea turneu al calificărilor va avea loc în weekend-ul viitor, la Ploieşti (14-16 mai).

Se califică la turneul final al Campionatului European 2021 câştigătoarele celor 7 grupe preliminare şi cele mai bune 5 ocupante ale locurilor 2. Competiţia va fi organizată în patru ţări: Polonia, Cehia, Estonia şi Finlanda, în perioada 1-19 septembrie. Pe lângă cele patru gazde, la turneul final mai sunt calificate direct, în urma precedentului European, opt formaţii: Serbia, Slovenia, Franţa, Rusia, Italia, Ucraina, Germania şi Belgia.

România, care înaintea acestui turneu a susţinut trei meciuri amicale contra Greciei, va face deplasarea în Slovacia cu un lot format din 14 jucători. Dintre aceştia se detaşează recentul câştigător al campionatului Franţei, cu AS Cannes, Adrian Aciobăniţei, sau vicecampionul Germaniei cu VfB Friedrichshafen, Rareş Bălean. De asemenea, experienţa unor jucători cu vechi ştate de servicii în naţionala României, precum Cristian Bartha, Răzvan Mihalcea, Gabriel Cherbeleaţă sau Marian Bala, se îmbină cu tinereţea şi elanul debutanţilor la lotul de seniori Alexandru Raţă, Robert Călin, Codrin Mocanu sau Tudor Magdaş.

După ani de zile în care a fost căpitanul naţionalei României – s-a retras de la prima reprezentativă după turneul final al Campionatului European de acum doi ani – Laurenţiu Lică face din nou parte din delegaţia ”tricoloră”. De data aceasta, din postura de team manager al formaţiei, iar această deplasare în Slovacia este prima acţiune oficială pentru el în respectivul rol.

În rest, colectivul tehnic al naţionalei României este acelaşi cu cel din anii trecuţi. Dan Pascu este antrenorul principal, el fiind ajutat de secundul Ovidiu Macarie, de statisticianul Marius Pop şi de kinetoterapeutul Mirel Popa.

Lotul României pentru turneul din Slovacia

Ridicători: Cristian Bartha, Claudiu Dumitru

Extreme: Adrian Aciobăniţei, Marian Bala, Rareş Bălean, Andrei Mihălescu

Universali: Gabriel Cherbeleaţă, Alexandru Raţă

Centri: Răzvan Mihalcea, Robert Călin, Codrin Mocanu, Tudor Magdaş

Libero: Mihai Mărieş, Sergio Diaconescu

Antrenor principal: Dan Pascu

Antrenor secund: Ovidiu Macarie

Statistician: Marius Pop

Kinetoterapeut: Mirel Popa

Team Manager: Laurenţiu Lică

Programul turneului de la Nitra (Slovacia)

Joi, 6 mai

Ora 17.00: Slovacia – Elveţia

Ora 20.00: România – Albania

Vineri, 7 mai

Ora 18.00 Slovacia – România

Ora 21.00 Elveţia – Albania

Sâmbătă, 8 mai

Ora 18.30 Elveţia – România

Ora 21.30 Albania – Slovacia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.