Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naţionala Under-21 a României se va afla în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European 2023

FRF
u21 romania fotbal

Echipa naţională de tineret a României se va afla în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European Under-21, programat între 21 iunie şi 8 iulie 2023 în România şi Georgia, informează, joi, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

"Echipa naţională Under-21 a României îşi va afla pe 18 octombrie adversarii de la UEFA EURO 2023. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European Under-21 va avea loc la Bucureşti. Pentru tragerea la sorţi, cele 16 reprezentative vor fi împărţite în patru urne valorice. Naţionala pregătită de Emil Săndoi se va afla în urna a doua", se arată pe site-ul citat.

Componenţa urnelor este următoarea:
Urna 1: Spania, Portugalia, Germania, Franţa
Urna 2: Ţările de Jos, Anglia, Italia, România (poziţia B1)
Urna 3: Croaţia, Elveţia, Belgia, Cehia
Urna 4: Ucraina, Norvegia, Israel, Georgia (poziţia A1)

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European Under-21, programat între 21 iunie şi 8 iulie 2023 în România şi Georgia, se va desfăşura la Bucureşti, în 18 octombrie (ora 19:00), în cadrul unui eveniment de gală găzduit de Ateneul Român din Bucureşti

Cele 16 echipe naţionale vor fi împărţite în 4 grupe. Primele două clasate se vor califica în faza sferturilor de finală.

Turneul final al Campionatului European de tineret 2023 va fi organizat în România în Cluj-Napoca şi Bucureşti, fiecare oraş urmând a fi gazda unei grupe. Stadioanele din România care vor găzdui meciuri sunt Steaua şi Rapid-Giuleşti, din Bucureşti, respectiv "Dr. Constantin Rădulescu" şi Cluj Arena, din Cluj-Napoca.

Meciul de deschidere va avea loc în România, iar ultimul act al competiţiei se va desfăşura în Georgia.

Ediţia din 2023 a Campionatului European U21 va stabili şi echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Fiind gazdă, Franţa este deja calificată. Celelalte trei locuri disponibile Europei vor fi completate cu primele trei clasate la turneul final din vara viitoare, exceptând reprezentativa Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.