Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naționaliști din temutul detașament anti-Lukașenko 'Volat', prinși de ruși în Lugansk: 'Forțele din Belarus îi vor purifica'

Nexta
mercenari Legiunea pentru Libertatea Rusiei

Armata proclamatei Republici Populare Lugansk (LPR) a anunțat că a capturat un grup de voluntari naționaliști din temutul detașament din Belarus „Volat”. Anunțul a fost făcut de ministrul adjunct al afacerilor interne al LPR, Vitaly Kiselev.

"În zona Volcheyarovka unitățile noastre au capturat un grup de sabotaj și recunoaștere aparținând naționaliștilor și naziștilor bieloruși din Volata, care au ajuns pe teritoriul Donbassului ca voluntari în 2014", a spus Kiselyov, citat de TASS. Potrivit acestuia, grupul ar fi fost implicat în tentativa de lovitură de stat din Belarus. "Aceleași persoane au participat la tentativa de lovitură de stat de pe teritoriul Republicii Belarus. Sper că forțele de ordine din Belarus îi vor identifica, îi vor purifica pe toți și vor fi pedepsiți meritat", a spus el.

Potrivit lui Kiselyov, detașamentul Volat ar fi fost implicat și în contrabanda cu arme. "Acești naționaliști s-au mișcat liber, fără o zonă de frontieră. Vorbesc pentru 2014, 2015. Aceleași persoane au târât o cantitate uriașă de arme din Ucraina în Polonia, din Ucraina în Belarus, unde se pregătea o lovitură de stat", a adăugat Kiselyov.

Săptămâna trecută, un ofițer al Miliției Populare a LPR Andrei Marochko a declarat pentru TASS că în bătăliile de lângă Lisichansk, armata a reușit să elimine mai mulți mercenari bieloruși, inclusiv comandantul detașamentului naționalist `Volat` Ivan Marchuk. Potrivit lui Marochko, de la mercenarii bieloruși care s-au predat, ministerul apărării al republicii a primit date privind eliminarea mai multor complici ai acestora.

Pe 27 iunie, Kiselev a declarat pentru TASS că forțele din Lugansk și ale Rusiei controlează satul Volcheyarovka și au finalizat cucerirea.

Foto: arhivă (caracter ilustrativ).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.