Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO a deschis un birou regional în Kuweit

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a făcut apel marţi la întărirea cooperării în domeniul securităţii cu statele din Golf, cu ocazia deschiderii unui prim birou regional al Alianţei Nord-Atlantice în Kuweit, transmite AFP, conform agerpres.

"Va fi o platformă vitală pentru cooperarea între Alianţă şi partenerii noştri din Golf", a spus Stoltenberg la inaugurarea centrului în prezenţa premierul kuweitian, şeicul Jaber Mubarak Al-Sabah.

Elicopter PRĂBUŞIT în Italia. Nu se ştie nimic de soarta pasagerilor - VIDEO

Centrul a fost creat în conformitate cu Iniţiativa de Cooperare de la Istanbul (ICI), lansată de liderii din NATO în 2004. ICI urmăreşte să ofere proiecte de cooperare concretă în materie de securitate cu ţările din Orientul Mijlociu, cu o atenţie specială asupra ţărilor din Golf.

Kuweit, Qatar, Bahrain şi Emiratele Arabe Unite sunt membre ale ICI, în timp ce Arabia Saudită şi Oman, celelalte două monarhii din Consiliul de Cooperare al Golfului (CCG), au intenţia să se alăture iniţiativei.

Ministrul kuweitian al afacerilor externe, şeicul Sabah Khaled Al-Sabah, a spus că regiunea se confruntă cu provocări serioase care necesită cooperarea cu organizaţiile internaţionale.

"Ne confruntăm cu ameninţări de securitate precum terorismul, proliferarea armelor şi atacurile cibernetice", a declarat la rândul său Stoltenberg, adăugând că "este mai important ca niciodată să colaborăm mai strâns".

El a reamintit că în cursul ultimului an, NATO a instruit sute de ofiţeri irakieni în Iordania pentru ca ei să poată lupta mai eficient împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.