Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO confirmă: Peste 20 de morţi în ultima săptămână în timpul evacuării de pe aeroportul din Kabul

Alex Tiffin
kabul copii
Cel puţin 20 de persoane au murit în ultimele şapte zile în şi în jurul aeroportului din Kabul după ce insurgenţii talibani au preluat controlul capitalei afgane duminica trecută, a declarat duminică un oficial NATO, relatează Reuters.

"Criza din afara aeroportului din Kabul este nefericită. Prioritatea noastră este să evacuăm toţi străinii cât de curând posibil", a spus oficialul NATO sub protecţia anonimatului.

Citește și: Tony Blair îl spulberă pe Joe Biden: 'Ne-am retras în aplauzele tuturor grupurilor jihadiste din lume'

Mulţimile adunate la aeroport au devenit tot mai mari în ultima săptămână, afectând operaţiunile SUA şi ale altor ţări de a încerca să evacueze mii dintre diplomaţii şi cetăţenii lor, precum şi numeroşi afgani.

"Forţele noastre menţin o distanţă strictă faţă de zonele exterioare ale aeroportului din Kabul pentru a preveni orice ciocniri cu talibanii", a adăugat oficialul NATO.

Ministerul britanic al Apărării a anunţat, tot duminică, faptul că şapte persoane şi-au pierdut viaţa în haosul care înconjoară aeroportul din Kabul.

"Condiţiile din teren rămân extrem de solicitante, dar facem tot posibilul pentru a gestiona situaţia cât mai sigur cu putinţă", a precizat ministerul într-un comunicat dat publicităţii duminică.

Citește și: VIDEO MĂCEL în apropierea aeroportului din Kabul: Sunt cel puțin 7 morți

"Gândurile noastre sincere se îndreaptă către familiile celor şapte civili afgani care din nefericire au murit în mulţimile din Kabul", a mai menţionat Ministerul britanic al Apărării, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.