Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO dă tonul la represalii împotriva Phenianului: 'Comportamentul nesăbuit al Coreii de Nord necesită un răspuns global'

NATO

Comportamentul "nesăbuit" al Coreii de Nord este o ameninţare globală şi necesită un răspuns global, a declarat duminică şeful alianţei militare NATO Jens Stoltenberg, transmite Reuters.

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord nu este direct implicată în criză dar a cerut în mod repetat Coreii de Nord să îşi abandoneze programele nuclear şi de rachete balistice. Phenianul a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear al său săptămâna trecută.

Citește și: Uraganul Irma, AVANSAT din nou la categoria 4: Furtuna devastatoare e aproape să lovească Florida Keys! Anunț teribil făcut de Trump - VIDEO

"Comportamentul nesăbuit al Coreii de Nord este o ameninţare globală şi necesită un răspuns global şi care include de asemenea NATO", a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat televiziunii BBC.

Stoltenberg a refuzat să spună dacă teritoriul SUA Guam, ameninţat de Coreea de Nord, este protejat de articolul 5 al tratatului NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor.

Citește și: Un primar din Germania face un anunț șocant: 'Să plece românii și bulgarii de aici'

"Acum ne concentrăm total asupra modului în care putem contribui la o soluţie paşnică a conflictului", a spus el, potrivit Agerpres.

Ministrul britanic al apărării Michael Fallon a declarat de asemenea la BBC că conflictele militare ar trebui evitate cu orice preţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.