Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO face anunțul care sperie Ucraina: 'Rusia va intensifica atacurile!'

politico.com
Jens-Stoltenberg

NATO face anunțul care sperie Ucraina: 'Rusia va intensifica atacurile!'

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că ucrainenii trebuie să se pregătească pentru intensificarea atacurilor rusești asupra instalațiilor de infrastructură.

Secretarul general a făcut declarația în cadrul unei conferințe de presă la o reuniune a miniștrilor de externe ai țărilor Alianței de la Bruxelles. „Desigur, vom lua în considerare situația din Ucraina. Vedem lupte intense de-a lungul liniei frontului. Și vedem valuri de atacuri cu drone asupra orașelor ucrainene și a facilităților de infrastructură. Și este necesar să ne pregătim pentru mai multe atacuri împotriva orașelor ucrainene. Prin urmare, este foarte important ca țările membre NATO să continue să sprijine Ucraina", a spus Stoltenberg.

Secretarul general a adăugat, de asemenea, că statele membre își vor reafirma sprijinul neclintit pentru Ucraina la o reuniune a Consiliului NATO-Ucraina, la care va participa ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba.

Rusia se pregătește să atace masiv sistemul energetic ucrainean

Rusia a început deja să atace sistemul ucrainean de apărare aeriană, totul pentru posibilitatea unor lovituri asupra instalațiilor energetice. În ultimele săptămâni, instalațiile de infrastructură energetică au fost atacate de 60 de ori de ruși cu diferite tipuri de arme, transmite UNIAN.

Oficialii ucraineni au avertizat că rușii acumulează rachete pentru a ataca infrastructura energetică a Ucrainei în toamnă și iarnă

La începutul lunii noiembrie, Direcția Principală de Informații a relatat că rușii au reușit să acumuleze, în special, 290 de modificări ale rachetelor pentru complexele Iskander și 165 de rachete de croazieră Kalibr cu rază mare de acțiune pe mare.

Pe 25 noiembrie, forțele armate rusești au lansat un alt atac cu drone asupra Kievului, pe timp de noapte. La Kiev, sirena de raid aerian a sunat mai mult de 6 ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.