Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO îi reproşează Rusiei că îngreunează găsirea unei soluţii în Siria

terminator

Secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow, a acuzat vineri Rusia că îngreunează găsirea unei soluţii în Siria, prin bombardarea forţelor opoziţiei moderate şi susţinerea regimului de la Damasc, informează AFP.

"În condiţiile în care Rusia a oferit un nivel mai ridicat de sprijin militar preşedintelui (sirian Bashar) al-Assad, inclusiv prin bombardarea grupărilor opoziţiei moderate şi alungând mii de civili din Alep şi din alte oraşe, ea a făcut şi mai dificilă găsirea unei soluţii pe termen lung la violenţă, a unei păci negociate şi unei tranziţii politice", a subliniat Vershbow la Cracovia (sudul Poloniei), în timpul unei conferinţe organizate de Institutul polonez pentru Studii Strategice. Exprimându-şi speranţa că armistiţiul actual s-ar putea transforma în "ceva mai durabil", responsabilul NATO a estimat că "Rusia încă ar putea să-şi utilizeze influenţa asupra lui Assad şi să devină o forţă de pace în Orientul Mijlociu". "Însă obiectivul Moscovei este în continuare neclar", şi-a exprimat regretul oficialul NATO.

În ceea ce priveşte dorinţa Poloniei şi a ţărilor baltice de a întări flancul estic al NATO şi de a obţine o prezenţă permanentă a trupelor vestice ale Alianţei pe teritoriul lor, Alexander Vershbow s-a limitat să laude o întărire a "prezenţei avansate" a NATO, principiu care a fost adoptat luna trecută de miniştrii apărării din ţările Alianţei. "Atunci când liderii aliaţi se vor întâlni în Polonia, în iulie, ei se vor pune de acord asupra detaliilor", a spus el, definind astfel agenda Summitului de la Varşovia din 8-9 iulie. În acest sens, el s-a declarat optimist, exprimându-şi speranţa că NATO "va putea oferi răspunsuri satisfăcătoare pentru cetăţenii Poloniei şi ai ţărilor baltice", spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.