Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO încă trăiește sub modelele Războiului Rece - Ministerul rus de Externe

NATO

NATO trăiește în conformitate cu liniile directoare ale Războiului Rece, concentrându-și principalele eforturi pe descurajarea așa-numitei „amenințări estice”, a declarat sâmbătă viceministrul rus de externe Alexander Grushko într-un interviu televizat pentru postul NTV.

„Ajunsă pe această cale evolutivă, NATO s-a trezit de fapt în situația din 1949, iar în prezent trăiește sub schemele Războiului Rece. Principalele eforturi sunt concentrate pe oprirea așa-numitei „amenințări estice””, a spus viceministrul, informează Tass.com

La 6 octombrie, NATO a declarat că reduce misiunea Rusiei de la 20 de angajați la 10. Acreditarea a opt diplomați a fost revocată și două posturi vacante abolite. Alianța le-a cerut diplomaților ruși să părăsească Bruxelles-ul până la sfârșitul lunii octombrie. Pe 18 octombrie, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Rusia suspendă cu totul operațiunea misiunii sale la NATO. De asemenea, activitatea Misiunii de Legături Militare și Biroului de Informare al NATO de la Moscova va fi întreruptă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.