Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO încearcă să aplaneze tensiunile: spune ca nu a observat modificări în configuraţia forţelor nucleare ruse

euronews.com
Putin-nuclear

Alianţa Nord-Atlantică nu a observat modificări în configuraţia forţelor nucleare ruse care să necesite măsuri suplimentare de apărare, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în contextul anunţului Moscovei privind un plan de a transfera bombe atomice tactice în Belarus.

"Monitorizăm foarte atent ce face Rusia. Dar, până acum, nu am observat modificări în poziţionarea forţelor nucleare care să necesite schimbarea configuraţiei noastre", a afirmat Jens Stoltenberg, citat de postul de televiziune CNN.

Secretarul general al NATO a denunţat "retorica nucleară periculoasă şi lipsită de raţiune" a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin. "Preşedintele Putin încearcă să folosească armamentul nuclear ca modalitate de a ne împiedica să susţinem Ucraina, prin acte de intimidare, prin presiuni, pentru a opri statele NATO şi ţările partenere să mai susţină dreptul Ucrainei de a se apăra. Nu vom fi intimidaţi, vom continua să susţinem Ucraina", a subliniat Stoltenberg.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat recent că Rusia a ajuns la un acord cu Belarus pentru staţionarea de armament nuclear tactic pe teritoriul acestei ţări. Putin a precizat că lucrările la complexul din Belarus unde ar urma să fie staţionate armele nucleare ruse vor fi finalizate până în iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.