Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Apasă Rusia' butonul roșu'? Medvedev amenință cu bombardamente nucleare: 'Vom ataca Kievul, New York, Berlin, Londra și Washington'

scmp.com
nuclear racheta

Declarațiile fostului locțiitor al lui Putin la Kremlin, Dmitri Medvedev, au stârnit îngrijorare pe plan internațional, în special prin amenințările cu războiul nuclear. Medvedev a avertizat că Rusia va recurge la utilizarea armelor nucleare în cazul în care Ucraina își îndeplinește obiectivul de a recupera teritoriile pierdute în fața rușilor și de a-și restabili granițele din 1991.

El a subliniat că într-o astfel de situație, regimul de la Kremlin nu ar ezita să bombardeze cu arme nucleare nu doar Kievul, ci și capitale occidentale importante, cum ar fi Berlinul, Londra și Washington, care sunt considerate ținte ale arsenalului nuclear rusesc de multă vreme. Aceste declarații au crescut tensiunile geopolitice și au intensificat îngrijorările cu privire la escaladarea unui conflict major în regiune, conform Digi24.

Declaratiile lui Dmitri Medvedev, actual adjunct al lui Putin la Consiliul de Securitate din Rusia, au aruncat o noua umbra de incertitudine asupra relatiilor internationale. Acesta a avertizat ca o eventuala infrangere a Rusiei in conflictul din Ucraina si pierderea teritoriilor anexate ar duce la un colaps direct si ireversibil al Rusiei. Medvedev a subliniat ca acest scenariu ar insemna nu doar o revenire la granițele din 1991, ci si un declin semnificativ al Rusiei de astazi. Potrivit lui Medvedev, aceasta criza ar include si teritoriile nou-anexate, iar o eventuala pierdere a acestora ar avea consecinte dramatice pentru Rusia. Aceste afirmatii vin intr-un context deja tensionat, alimentand ingrijorarile cu privire la escaladarea conflictului si la posibile repercusiuni asupra securitatii regionale si internationale.

Medvedev avertizează că un eșec în războiul din Ucraina ar putea duce la un război civil și prăbușirea Rusiei, amenințând cu atacuri nucleare asupra Ucrainei și a unor capitale occidentale.

„Și acum vine întrebarea principală: Oare acești idioți chiar cred că poporul rus va înghiți o astfel de rupere a țării lor? Că noi toți ne vom resemna cu gândul – Asta e, s-a întâmplat. Au câștigat. Rusia actuală a dispărut. E păcat, bineînțeles, dar trebuie să continuăm să trăim într-o țară moartă, prăbușită, pentru că războiul nuclear este mult mai rău pentru noi decât moartea celor dragi nouă, copiilor noștri, a Rusiei noastre...?.

Și că conducerea statului prin comandantul suprem al forțelor armate ale Federației Ruse în acest caz va ezita să ia cea mai grea decizie? Va fi foarte diferit. Prăbușirea Rusiei va avea consecințe mult mai teribile decât rezultatul unui război obișnuit, până și cel mai lung. Încercarea de a a duce Rusia la granițele din 1991 va duce la un singur lucru – la războiul global cu Occidentul folosind toate resursele strategice ale arsenalului nostru.

Împotriva Kievului, Berlinului, Londrei, Washingtonului. Împotriva tuturor celorlalte locuri istorice frumoase care au fost incluse de multă vreme ca ținte ale triadei noastre nucleare. Am avea determinarea să facem asta dacă dispariția țării noastre veche de 1000 de ani, a patriei noastre mărețe, ar fi la risc, împreună cu sacrificiile făcute de poporul rus de-a lungul secolelor? Răspunsul este evident”, a scris Medvedev într-un mesaj pe Telegram, citat de fostul oficial ucrainean, Anton Gherașcenko, pe Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.