Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO nu garantează Rusiei că îşi va limita extinderea

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că nu poate oferi garanţii că nu va mai exista vreo extindere a Alianţei Nord-Atlantice şi a calificat drept inacceptabile presiunile exercitate asupra organizaţiei pentru a renunţa la politica uşilor deschise, relatează agenţia de presă MIA, potrivit agerpres.

INCIDENTE aeriene GRAVE într-o singură zi. Ruşii continuă ŞICANAREA avioanelor NATO

Într-o declaraţie difuzată pe larg în presa rusă, Stoltenberg a dezminţit că ţările europene ar fi împotriva extinderii graniţelor NATO prin acceptarea ca membri a unor foste republici sovietice, precum Ucraina şi Georgia.

Oprirea extinderii NATO este un subiect de dezbatere important în Rusia, iar ţările occidentale au acuzat Moscova de amestec în procesul de aderare a unor ţări ca Muntenegru şi mai ales a fostelor republici sovietice Ucraina şi Georgia.

Jens Stoltenberg a explicat că, dacă NATO îşi închide uşile pentru Ucraina şi Georgia pentru a ajunge la un acord geopolitic mai amplu cu Rusia, atunci s-ar institui principiul exercitării sferelor de influenţă, în care marile puteri ar decide soarta ţărilor mai mici.

Rusia a avansat recent ideea creării unui grup de patru ţări balcanice care ar fi neutre - Macedonia, Muntenegru, Serbia şi Bosnia - şi ar renunţa la aspiraţia de a adera la NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.