Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO, prin vocea unei românce, solicită Rusiei să permită exportul de cereale din Ucraina: 'Putin trebuie să înceteze să transforme alimentele în arme'

nato rusia cioburi

NATO a cerut duminică Moscovei să reînnoiască de urgență acordul intermediat de ONU care a permis Ucrainei să reia exporturile de cereale prin Marea Neagră, pe fondul unei crize alimentare globale.

"Președintele Putin trebuie să înceteze să transforme alimentele în arme și să pună capăt războiului său ilegal împotriva Ucrainei", a declarat purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, potrivit Reuters.

"Solicităm Rusiei să-și reconsidere decizia și să reînnoiască de urgenţă acordul, permițând alimentelor să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele. Toți aliații NATO au salutat acordul care a fost încheiat cu ajutorul Turciei", a menționat ea.

"Aceste exporturi au contribuit la reducerea prețurilor la alimente în întreaga lume", a adăugat Oana Lungescu.

CONTEXT

Rusia anunţă sâmbătă că îşi suspendă participarea la Acordurile de la Istanbul, care asigură o continuare a exporturilor de cereale ucrainene, vitale în aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, în urma unui atac cu drone care a vizat sâmbătă nave ruseşti în Crimeea.

”Având în vedere actul terorist al regimului de la Kiev cu participarea unor experţi britanici împotriva unor nave ale Flotei ruse la Marea Neagră şi a unor nave civile mplicate în securitatea culoarelor cerealiere, Rusia îşi suspendă participarea la punerea în aplicare a acordului privind exporturile de produse agricole prin porturi ucrainene”, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.