Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO pune TUNURILE pe Phenian după lansarea rachetei: 'Să se ABȚINĂ de la alte provocări'

powerpolitic.wordpress.com
racheta Musudan

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat duminică lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord şi a îndemnat Phenianul "să se abţină de la alte provocări", potrivit RTBF.

"Condamn tirul cu rachetă balistică de către Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC). Aceasta este o nouă încălcare a numeroaselor rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv a Rezoluţiei 2321, adoptată în noiembrie 2016", a spus el într-o declaraţie.

Citește și: Am prins-o pe Simona Gherghe cu paharul în mână, gravidă în 5 luni / EXCLUSIV FOTO

"Aceste provocări şi încălcări persistente ale rezoluţiei cu caracter constrângător a Consiliului de Securitate subminează securitatea regională şi internaţională", a declarat Stoltenberg.

Potrivit lui, Coreea de Nord trebuie să "se abţină de la alte provocări", să pună capăt tuturor lansărilor cu tehnologie de rachete balistice şi să abandoneze o dată pentru totdeauna programele sale de rachete balistice într-o manieră "completă, verificabilă şi ireversibilă", după cum cere Consiliul de Securitate.

Citește și: Fuma canabis, a renunțat la facultate și zicea că e Iisus Hristos: S-a aruncat de pe un coș de fum și a murit

"Lansez un apel către RPDC să nu facă să crească şi mai mult tensiunea şi să reia dialogul credibil şi semnificativ cu comunitatea internaţională", a conchis secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, potrivit Agerpres.

Racheta nord-coreeană a fost lansată în jurul orei locale 07:55 (23:55 sâmbătă) de la baza aeriană Banghyon, situată în vestul Coreii de Nord, conform Ministerului Apărării sud-coreean. Dispozitivul a parcurs aproximativ 500 kilometri înainte de a cădea în Marea Japoniei (numită Marea de Est de către nord-coreeni).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.