Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO recunoaște: Rușii au acumulări importante de militari în Siria/ VIDEO

radar

Secretarul General al NATO, a declarat că în acest moment în Siria are loc o  "substanțială" acumulare de forțe rusești care include și include trupe terestre, relatează Sky News.

Deși președintele Vladimir Putin a declarat că nu aduce trupe terestre în Siria, comandanți militari ruși au indicat că vor fi astfel de trupe, dar că e vorba doar de voluntary. Numărul acestor voluntari s-ar putea ridica la 150.000 de oameni potrivit surselor citate

Tactica rușilor aminteștește criza din Crimeea care s-a soldat cu anexarea peninsului la Federația Rusă. Atunci ”voluntari” ruși au ajutat forțele secesioniste în luptele angajate îmotriva forțelor guvernamentale ucrainiene, iar Moscova nu a recunoscut niciodată că ”omuleții verzi” ar aparține forțelor militare rusești.

Jens Stoltenberg, de asemenea, a declarat că a pune la îndoială pretențiile Rusiei și că încălcările spațiului aerian al Turcia au fost o greșeală, deoarece au existat două incursiuni care au durat mai mult de cateva secunde.

El a spus că Incidentele au fost "foarte grave", și a adăugat: ". Nu arata ca un accident, și am văzut două dintre ele peste week-end".

Guvernul rus nu recunoaște nici un fel de încălcare a spațiului aerian turc după o nouă chemare a ambasadorului rus la Ankara la MAE turc.

Moscova susține că baza aeriană siriană de unde au decolat bombardierele rusești este la aproximativ 19 mile (30km) de granița turcă și că aeronava suspectă ar fi putut trece granița accidental doar în anumite condiții meteo.

Rusia se confruntă cu critici internaționale după decizia de a lansa lovituri aeriene în Siria deoarece acestea sunt considerate de Occident ca un effort de subminare a campaniei de bombardamente ale Coaliției conduse de SUA asupra jihadiștilor din ISIS.

Un oficial American care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că  Moscova a fost de acord marți să reia negocierile cu Statele Unite asupra modalității de cooperare pentru instaurarea unor reguli pentru un comportament aer-aer peste Siria.

Discuțiile din această perspectivă au primit și mai mare importanță în ultimele zile din cauza perspectiva contactului direct între bombardierele rusești și americane deasupra Siriei.

Între timp, premierul britanic David Cameron a recunoscut necesitatea de a stabili un obiectiv final clar pentru Siria.

"Avem nevoie să demonstram că avem o viziune clară și un plan pentru ceea c ear trebui să urmeze în Siria, și eu sunt clar că asta înseamnă un guvern fără Bashar al-Assad. " a spus premierul britanic pentru Sky News.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.