Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO recunoaște: 'Bahmutul ar putea cădea în zilele următoare'

politico.eu
Jens Stoltenberg NATO

Oraşul Bahmut ar putea să cadă ”în zilele următoare”, avertizează miercuri secretarul general al NATo Jens Stoltenberg, relatează AFP.

”Nu putem exclude ca Bahmutul să cadă, până la urmă, în zilele următoare”, a declarat secretarul general al NATO în marja unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Apărării la Stockholm, relatează News.ro.

Bakhmut, situat în estul Ucrainei, aflat în centrul unor confruntări armate aprige de mai multe luni şi ameninţat cu încercuirea totală de către armata rusă şi grupul paramilitar rus Wagner.

De când au început luptele, aproximativ 90% din populația orașului a plecat. În prezent, orașul este distrus în întregime, iar militarii se luptă printre ruine.

Lupte grele în zonă

Între 20.000 și 30.000 de ruși au fost răniți sau au murit în timpul luptelor din orașul Bakhmut din estul Ucrainei, susțin surse occidentale preluate de BBC. Bătălia pentru orașul ucrainean Bakhmut a început vara trecută și a provocat zeci de mii de victime, spun oficialii occidentali. Armata ucraineană a plătit și ea un preț greu, deși oficialii occidentali resping cifrele anunțate marți de ministrul rus al apărării. Acesta a spus că Ucraina a pierdut 11.000 de soldați numai în luna februarie. Lupte grele se dau în continuare în Bakhmut. Miercuri, grupul de mercenari Wagner din Rusia a anunțat că a preluat controlul deplin asupra părții de est a orașului. Totuși, informația nu a fost confirmată de ucraineni sau de alte surse.

Pentagonul surprins de trupele Wagner

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat zilele trecute că trupele Wagner se prezintă „puțin mai bine" pe câmpurile de luptă din Ucraina decât armata rusă obișnuită, relateză site-ul oficial al Pentagonului. "S-au folosit de condamnați, deținuți, pentru a-și gestiona ofensiva în mod regulat, dar nu cred că continuă să recruteze din închisori. Dar aceste tipuri de metode au fost foarte interesante, sincer, de neconceput", a spus Austin. În același timp, potrivit șefului Pentagonului, Statele Unite au văzut câți prizonieri au murit rapid pe câmpul de luptă. "Dar știți, sunt un pic mai bune decât forțele ruse. Nu am văzut acțiuni exemplare ale trupelor ruse pe scară largă", a rezumat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.