Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO salută iniţiativa de formare a unei armate europene

NATO

NATO salută iniţiativa Uniunii Europene privind crearea unui fond european pentru apărare, apreciind că acesta va contribui la consolidarea Alianţei Nord-Atlantice, a indicat vineri secretarul general adjunct al NATO, Rose Gottemoeller, în cadrul conferinţei pentru securitate şi apărare de la Praga, transmite Reuters, potrivit agerpres.

'În acest moment, prea multe resurse sunt risipite prin duplicare şi lipsă de coordonare', a declarat Rose Gottemoeller, la Conferinţa ministerială privind viitorul securităţii şi al apărării Uniunii Europene.

Theresa May NU se gândeşte la demisie şi caută cu disperare o alianţă politică

'Aceasta este o zonă în care UE poate face o mare diferenţă, iar noi le sprijinim eforturile în această direcţie. O apărare europeană mai puternică înseamnă un NATO mai puternic, iar un NATO mai puternic înseamnă o apărare europeană mai puternică', a subliniat secretarul general adjunct al Alianţei.

Comisia Europeană a propus miercuri crearea unui fond european pentru apărare menit să promoveze o investiţie mai coordonată a statelor membre ale Uniunii Europene în cercetarea, dezvoltarea de prototipuri şi achiziţionarea de echipamente şi tehnologie militară. Fondul ar urma să reunească pe termen mediu până la 5,5 miliarde de euro anual, bani proveniţi din sectorul public şi privat.

Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a prezentat tot miercuri un document de reflecţie care prezintă trei posibile niveluri de integrare în domeniul apărării comune.

Propunerile prezentate miercuri de Comisia Europeană urmau să fie reluate vineri de preşedintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, în cadrul conferinţei de la Praga.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.