Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Theresa May NU se gândeşte la demisie şi caută cu disperare o alianţă politică

reuters
Theresa May

Partidul Conservator al premierului Theresa May este în discuţii cu Partidul Democratic Unionist (DUP, loialist) - principala formaţiune politică din Irlanda de Nord - pentru crearea unei coaliţii, după ce a pierdut majoritatea absolută în urma alegerilor parlamentare anticipate de joi, relatează postul de televiziune Sky News, citat de Reuters, potrivit agerpres.

După atribuirea a 646 din cele 650 de locuri ale Camerei Comunelor, Partidul Conservator a obţinut 315 de locuri şi, prin urmare, nu mai este în măsura să ajungă la 326 de mandate, care i-ar permite să formeze o majoritate parlamentară. DUP a obţinut zece locuri în urma alegerilor anticipate. Fondat de Ian Paisley, DUP este un partid care reprezintă interesele comunităţii protestante.

Citeşte şi: Ce se va întâmpla în Scoţia, după ce separatiştii au pierdut la alegerile din UK

Premierul Theresa May nu intenţionează, se pare, să demisioneze după ce a pierdut majoritatea parlamentară absolută în urma alegerilor anticipate, convocate de ea în ideea de a obţine o poziţie mai solidă în cadrul negocierilor cu privire la Brexit, a estimat anterior Laura Kuenssberg, editor politic la BBC. Ţara are nevoie de stabilitate, a afirmat premierul britanic, care ar intenţiona să guverneze pe baza faptului că partidul ei a câştigat cel mai mare număr de voturi, potrivit acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.