Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO se implică activ în criza migranţilor

terminator

NATO va trimite nave în apele teritoriale ale Greciei şi Turciei începând de luni pentru a combate reţelele de traficanţi de migranţi spre Europa, a anunţat luni secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, citat de Reuters.

'NATO îşi începe astăzi activităţile în apele teritoriale', a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă la Bruxelles, alături de premierul turc Ahmet Davutoglu. Cei doi oficiali au avut programate discuţii pe tema misiunii navale a Alianţei vizând limitarea afluxului de migranţi între Turcia şi Grecia. 'Ne extindem cooperarea cu agenţia europeană pentru controlul frontierelor UE, Frontex, şi suplimentăm numărul navelor pe care le vom desfăşura', a indicat secretarul general NATO, precizând că Franţa şi Marea Britanie au fost de acord să trimită nave în Marea Egee.

Germania conduce misiunea NATO convenită pe 11 februarie şi la care mai participă nave din Canada, Turcia şi Grecia. Până în prezent, navele acţionau doar în apele internaţionale, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.