Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO se implică în Afganistan împotriva talibanilor

pentagon

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat miercuri la Kabul o consolidare a sprijinului organizaţiei pentru forţele afgane aflate în dificultate în confruntarea cu talibanii, însă fără o implicare directă în luptă sau o extindere a prezenţei, relatează AFP.

NATO şi-a încheiat operaţiunile de luptă pe teritoriul afgan în decembrie 2014, lăsând forţele afgane singure în faţa insurgenţilor talibani. Deşi NATO nu va interveni în luptă, organizaţia va oferi un ajutor sporit în materie de intelligence şi evacuare medicală, în special în provinciile Helmand şi Kunduz unde talibanii sunt foarte activi, a insistat Stoltenberg. 'Am decis să avem o abordare mai flexibilă şi ţintită, cu mijloacele pe care le avem deja în Afganistan', a declarat Jens Stoltenberg, la sfârşitul unei vizite de două zile la Kabul.

În cadrul Alianţei, există voci care cer o revenire pe teren pentru a ajuta forţele afgane, care întâmpină dificultăţi în lupta împotriva insurgenţilor şi în condiţiile în care eforturile de relansare a negocierilor de pace rămân fără succes. John Campbell, care a fost comandantul forţelor americane şi NATO în Afganistan până în martie, a recomandat Casei Albe reluarea loviturilor aeriene împotriva talibanilor, potrivit ediţiei de luni a cotidianului Washington Post, care citează importanţi oficiali ai Pentagonului, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.