Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO şi premierul britanic Boris Johnson cer o 'anchetă completă şi transparentă' cu privire la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Twitter
Alexei Navalnîi

Premierul britanic Boris Johnson a cerut miercuri o ”anchetă completă şi transparentă” cu privire la otrăvirea opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Otrăvirea lui Aleksei @navalny a şocat lumea. Regatul Unit îşi exprimă solidaritatea cu familia sa. Avem nevoie de o anchetă completă şi transparentă cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Autorii (actului) trebuie să dea socoteală, iar Regatul Unit se va alătura eforturilor internaţionale în vederea garantării faptului că se face dreptate”, a anunţat liderul conservator într-un mesaj postat pe Twitter.

Citește și: Raed Arafat, declarație de ultim moment cu privire la deschiderea restaurantelor: ‘Recomandările medicale vor fi modalitatea prin care se poate face asta’

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat, de asemenea, la o anchetă ”transparentă”, apreciind că nu există ”motive de îndoială” cu privire la concluziile meicilor germani.

”Lucrul de care avem nevoie acum este o anchetă transparentă în vederea descoperirii a ceea ce s-a întâmplat şi pentru a ne asigura că vinovaţii dau socoteală”, a declarat Jens Stoltenberg la sosirea la o reuniune a miniştrilor Apărării din cadrul UE la Berlin.

Aleksei Navalnîi, oaia neagră a Kremlinului, conducătorul ”Fondului împotriva corupţiei” elitelor, a fost internat la 20 august la reanimare într-un spital din Omsk, după ce s-a simţit rău într-un avion cu care se întorcea la Moscova de la Tomsk, în Siberia.

El a rămas două zile în spitalul din Siberia, înainte să fie evacuat către Germania.

Citește și: Scenariu-bombă: Klaus Iohannis a început să caute urgent soluții pentru a-l da jos pe Ludovic Orban

Franţa şi Statele Unite au îndemnat Moscova, la fel ca Angela merkel, să stabilească adevărul, după ce medici germani care-l tratează pe Aleksei Navalnîi la Berlin au conchis că prezintă ”urme de otrăvire” cu o substanţă din grupul inhibitorilor colinesterazei.

Însă ei nu au identificat o substanţă precisă în această presupusă otrăvire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.