Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul secretar general NATO: Unele state membre ar putea fi de acord să trimită trupe în Ucraina

kyivpost.com
Anders Fogh Rasmussen

Fostul secretar general al Alianței Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, consideră că unele state membre NATO ar putea fi de acord cu introducerea trupelor lor pe teritoriul ucrainean, relatează The Guardian.

Potrivit lui Rasmussen, dacă la summitul de la Vilnius (11-12 iulie) NATO nu va lua o decizie cu privire la pașii privind aderarea Ucrainei sau garanțiile sale de securitate, „există o posibilitate clară ca unele țări să ia măsuri în mod individual”.

„Se știe că Polonia este foarte implicată în acordarea asistenței specifice Ucrainei. Și nu exclud ca Polonia să fie și mai implicată în acest context la nivel național, iar țările baltice vor urma, poate chiar cu posibilitatea desfășurarea de trupe la sol”, a spus el.

Rasmussen a fost consilier oficial al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski și a călătorit în Europa și Washington pentru a evalua starea de spirit înainte de începerea summitului din 11 iulie.

Potrivit fostului secretar general al Alianței, Varșovia „va lua în considerare cu seriozitate posibilitatea creării unei coaliții dacă Ucraina nu obține nimic la Vilnius”, și ar fi perfect legal ca Ucraina să solicite o astfel de asistență militară.

Reprezentanții oficiali ai Alianței și ai țărilor occidentale au respins categoric în repetate rânduri posibilitatea introducerii propriilor trupe în Ucraina, susținând că aceasta ar duce la o confruntare directă între NATO și Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.