Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO trebuie să rezolve, nu să ignore problema pe care o reprezintă Turcia, avertizează un oficial al Ministerului francez al Apărării

NATO

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) "nu trebuie să-şi bage capul în nisip" în ceea ce priveşte recentul comportament al Turciei faţă de aliaţii săi, a declarat miercuri un oficial din cadrul Ministerului francez al Apărării, citat de Reuters fără a-i preciza numele şi care a acuzat forţele navale turce de hărţuirea unei nave de război franceze ce efectua o misiune NATO.

"Ştim de existenţa unor momente complicate în alianţă, însă nu putem să ne comportăm ca un struţ (care-şi bagă capul în nisip) şi nu putem pretinde că Turcia nu este o problemă pentru NATO. Trebuie să vedem această problemă, să o spunem şi să o rezolvăm", a afirmat oficialul francez, care a luat cuvântul în timpul summitului miniştrilor apărării din ţările NATO, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Kelemen Hunor spune că, la solicitarea UDMR, Ungaria a acceptat: Cetățenii care vin din România nu vor mai sta în carantină și izolare

Parisul şi-a înăsprit tonul duminică împotriva ingerinţelor Turciei în Libia, denunţând un intervenţionism "inacceptabil" şi asigurând că "Franţa nu o poate lăsa să facă asta", a transmis Palatul Elysee. Franţa, care şi-a înmulţit de câteva luni criticile împotriva ambiţiilor regionale turceşti, şi-a manifestat indignarea faţă de o "politică din ce în ce mai agresivă şi afirmată a Turciei, cu şapte nave turceşti poziţionate în largul Libiei şi o încălcare a embargoului asupra armelor" pentru această ţară confruntată cu un conflict între facţiuni rivale după căderea regimului lui Moammar Gaddafi.

"Turcii se comportă într-un mod inacceptabil instrumentalizând NATO şi Franţa nu îi poate lăsa să facă asta", a subliniat luni preşedinţia franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.