Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO vorbește de un nou ”război rece”

nato rusia



''Nu dorim noi linii de demarcaţie pe continentul nostru. Nimeni nu vrea să înceapă un nou război rece', a afirmat Rasmussen, referindu-se la divergenţele dintre Rusia şi Occident legate de situaţia din Ucraina.

Secretarul general al NATO a adăugat că actuala situaţie ''ameninţă securitatea şi pacea obţinute după căderea Zidului Berlinului'' şi a făcut apel la Rusia 'să reflecteze mai profund la poziţia sa' pentru a putea începe procesul de restabilire a încrederii.

În acelaşi context, Rasmussen a dat asigurări că NATO este ataşată obiectivelor sale de a acţiona pentru asigurarea securităţii membrilor săi, subliniind că 'Alianţa va lua şi alte măsuri dacă va fi necesar'. 'Toate măsurile pe care noi le-am luat sunt defensive, adecvate şi pe deplin în conformitate cu obligaţiile noastre internaţionale'', a mai declarat Anders Fogh Rasmussen.

Secretarul general al blocului nord-atlantic declara recent că 'Rusia vede în NATO nu un partener, ci un adversar' şi, din acest motiv, Alianţa îşi consolidează apărarea colectivă, inclusiv monitorizarea sporită a spaţiului aerian al statelor baltice, trimite mai multe nave în Marea Baltică şi Marea Neagră, desfăşoară mai multe exerciţii în ţările baltice şi în Polonia.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.