Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO vrea să dea Ucrainei 100 de miliarde de euro: Banii vor veni din fondurile țărilor membre

Pinterest
NATO

NATO ia în calcul un ajutor consistent pentru Ucraina în războiul cu Rusia. E vorba despre 100 de miliarde de euro pentru următorii cinci ani, au declarat diplomați ai unor țări membre NATO.

Propunerea de a aloca sprijinul militar pentru Ucraina pe termen lung ar conferi alianței un rol mai clar în coordonarea furnizării de arme, muniții și echipamente către Ucraina în lupta împotriva invaziei Rusiei, scrie Reuters.

"Trebuie să schimbăm dinamica sprijinului nostru", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la o reuniune a miniștrilor de Externe din cadrul alianței la Bruxelles. "Trebuie să asigurăm o asistență de securitate fiabilă și previzibilă pentru Ucraina pe termen lung, astfel încât să ne bazăm mai puțin pe contribuțiile voluntare și mai mult pe angajamentele NATO. Mai puțin pe oferte pe termen scurt și mai mult pe angajamente pe mai mulți ani", a mai arătat Jens Stoltenberg.

El a refuzat să confirme cifra de 100 de miliarde de euro, care a fost dezvăluită de mai mulți diplomați, dar a spus că obiectivul este ca o decizie să fie luată la summitul NATO din iulie

Diplomați din cadrul NATO au declarat că există o opinie tot mai răspândită în cadrul alianței conform căreia a sosit momentul să se pună ajutorul militar acordat Ucrainei pe o bază mai durabilă. Dar au spus că nu este clar dacă cifra de 100 de miliarde de euro va fi acceptată sau cum va fi finanțată. Deciziile NATO necesită un consens între cei 32 de membri ai alianței.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.