Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NATO vrea să înăsprească controlul asupra transferului de arme către Kiev din cauza riscului de contrabandă (surse Financial Times)

captura Twitter
mitraliera Maxim

NATO și UE intenționează să înăsprească controlul asupra transferului de arme către Ucraina din cauza temerilor că acestea ar putea cădea ulterior pe piața neagră, relatează marți ziarul britanic Financial Times, citând surse jurnalistice.

Potrivit acestora, mai multe state membre NATO discută cu Kievul posibilitatea să fie format un fel de sistem de urmărire sau a unei liste detaliate a armelor furnizate. „Toate aceste arme intră în partea de sud a Poloniei, sunt livrate la frontieră și apoi împărțite pentru a le traversa cu vehicule: camioane, camionete, uneori mașini personale", a declarat pentru publicație un oficial al uneia dintre țările occidentale. "Și după aceea, nu știm nimic despre locul în care se află, habar nu avem unde merg, unde sunt folosiți sau chiar dacă stau în țară."

Faptul că armele occidentale furnizate Ucrainei ar putea ajunge pe piața neagră a fost confirmat marți de secretarul de stat american pentru controlul armelor și securitate internațională Bonnie Jenkins, în cadrul unui webinar la Bruxelles. În același timp, ea a adăugat că Washingtonul este în contact cu Kievul pe această temă pentru a împiedica transferul de arme să cadă în mâinile contrabandiștilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.