Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi în Canalul Mânecii: un mort, cinci persoane în stare gravă, 50 de pasageri salvaţi

Twitter
migranti naufragiu

Naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi în Canalul Mânecii: un mort, cinci persoane în stare gravă, 50 de pasageri salvaţi

O persoană a murit şi cinci sunt în "stare gravă" după naufragiul unei ambarcaţiuni cu migranţi, sâmbătă, în Canalul Mânecii, a anunţat prefectura maritimă locală, citată de AFP, informează Agerpres.

Căutarea altor potenţiale victime continua la sfârşitul dimineţii în largul localităţii Sangatte (Pas-de-Calais), implicând nave franceze şi britanice şi un elicopter, a precizat sursa menţionată.

Aproximativ 50 de pasageri de pe ambarcaţiune au fost salvaţi, o parte dintre ei de către mijloace britanice, a adăugat prefectura.

Vasul a fost observat scufundându-se "chiar la începutul dimineţii" de către nava franceză de patrulare a serviciului public Cormoran, care a lansat imediat operaţiunea de salvare.

Patru nave, un elicopter francez şi două nave britanice au fost de asemenea mobilizate.

O anchetă a fost deschisă de procuratura din Boulogne.

Peste 100.000 de migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii la bordul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni începând din 2018, o traversare foarte periculoasă, potrivit unui bilanţ realizat vineri de AFP pe baza cifrelor oficiale britanice.

În 2022, cinci migranţi au murit pe mare şi patru au fost daţi dispăruţi încercând să ajungă pe coastele engleze plecând din zona litorală din nordul Franţei.

În noiembrie 2021, 27 de migranţi au murit când barca lor s-a scufundat.

Datorită revenirii unor condiţii meteorologice favorabile, numărul de plecări a fost foarte mare începând de joi de pe coasta franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.