Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naufragiu pe Dunăre - Bilanțul morților crește de la o zi la alta

breaking news

Alte două corpuri au fost găsite marţi în apele Dunării după naufragiul ambarcaţiunii Sirena la bordul căreia se afla un grup de turişti sud-coreeni, produs la Budapesta pe 29 mai, informează AFP, scrie agerpres.ro

Cadavrul unui bărbat a fost extras prin fereastra epavei şi un alt corp a fost descoperit în zona localităţii Kulcs, la aproximativ 70 km în aval, conform precizărilor făcute de poliţie. Ambii au fost identificaţi ca fiind sud-coreeni. 

Ambarcaţiunea de 26 metri lungime, care avea la bord 33 de sud-coreeni şi 2 membri ai echipajului ungar, s-a scufundat miercuri în 7 secunde după o ciocnire cu nava de croazieră de 135 metri Viking Sigyn. Au supravieţuit doar 7 persoane. 

Conform anunţului făcut de autorităţi, 17 persoane, printre care o fetiţă de 6 ani şi doi membri ai echipajului, sunt în continuare date dispărute.

Viorica Dăncilă, ședință înainte de consultările cu Iohannis. Un nou CEx la orizont


O echipă comună de scafandri ungari şi sud-coreeni încearcă să recupereze cadavrele care continuă să se afle la bordul epavei scufundată la peste şapte metri adâncime, în apropierea podului Margareta din capitala ungară. 

Curenţii puternici ai fluviului fac ca scufundările să fie foarte periculoase. Guvernul ungar a reamintit marţi că pentru moment este exclusă pătrunderea în interiorul epavei din cauza riscurile crescute existente. 

"Vizibilitatea este aproape nulă, nu ştim în ce măsură a fost afectată ambarcaţiunea şi ce capcane poate ascunde" a declarat ministrul de interne Sandor Pinter. "Nu dorim să avem şi mai mulţi morţi", a subliniat în parlament oficialul ungar. 

Autorităţile de la Budapesta au în vedere recuperarea epavei în prealabil, dar desfăşurarea macaralei plutitoare presupune o scădere importantă a nivelului apei, ceea ce ar putea să mai dureze câteva zile. Seulul ar prefera ca toate corpurile să fie recuperate înaintea finalizării acestei operaţiuni, pentru a limita riscurile ca o parte să se piardă în cursul desfăşurării operaţiunii. Coreea de Sud a trimis la Budapesta 27 de specialişti pentru a sprijin echipa ungară. 

Printre cele 17 persoane date dispărute se află şi o fetiţă de 6 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.