Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava ambulanţă Ocean Viking salvează 86 de persoane în largul Libiei

www.thenational.ae
Ocean Viking

Ocean Viking, navă ambulanţă închiriată de SOS Mediterranee, a salvat marţi 86 de persoane aflate în dificultate în largul Libiei, care încercau să ajungă în Europa cu o ambarcaţiune improvizată, potrivit unui comunicat al ONG-ul umanitar din Marsilia, transmite AFP, citat de news.ro.

"Supravieţuitorii, majoritatea din Gambia şi Senegal, suferă de deshidratare, epuizare şi arsuri din cauza combustibilului", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ONG-ului. Sunt, în mare parte, minori şi au încercat această traversare periculoasă fără a fi însoţiţi de rude. Ei sunt, în prezent, îngrijiţi de echipele SOS Mediterranee şi Federaţia Internaţională a Crucii Roşii de la bordul Ocean Viking.

Autorităţile italiene au desemnat Bari drept port sigur pentru debarcarea supravieţuitorilor, ceea ce reprezintă trei zile de navigaţie, şi-a exprimat regretul ONG-ul.

La începutul lunii ianuarie, mai multe ONG-uri internaţionale implicate în operaţiunile de salvare a migranţilor în Marea Mediterană au denunţat dorinţa guvernului italian de extremă dreapta "de a împiedica acordarea de asistenţă persoanelor aflate în dificultate".

Mediterana Centrală este cea mai periculoasă rută de migraţie din lume, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM). Agenţia ONU estimează că de la începutul anului 2023, au dispărut în această zonă 1.724 de migranţi, faţă de 1.417 în întreg anul 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.