Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Foto | Nava amiral a Marinei Ucrainene a fost scufundată: Ministerul Apărării anunță motivele gestului

Nava amiral „Hetman Sahaidachny” a Marinei Ucrainene a fost scufundată pentru a împiedica forțele de ocupație ruse să o folosească, inclusiv pentru sabotaj, au declarat oficiali ai Ministerului Apărării din Ucraina, pentru publicația Ukrainska Pravda.

Ministrul Apărării, Oleh Reznikov, a spus: „Comandantul navei amirale a Marinei Ucrainene a executat un ordin de scufundare a navei, astfel încât Hetman Sahaidachny, care era în reparație, să nu poată fi capturat de inamic.”.

Șeful Serviciului de Relații Publice al Comandamentului Marinei Ucrainene, Oleh Chalyk, a declarat: „Hetmanul Sahaidachny, o fregată a Marinei Ucrainene, trecea printr-o modernizare profundă. Era imposibil să o reasamblăm și să-i restabilim capacitatea de luptă într-un timp scurt.”

„Echipajul navei își continuă serviciul și este în prezent angajat în protejarea Ucrainei de Federația Rusă”, au mai declarat oficialii.

Întrebat de Ukrainska Pravda, serviciul de presă al Marinei a explicat, de asemenea, că unul dintre motivele scufundării navei a fost că altfel inamicul o putea folosi pentru sabotaj, cum ar fi blocarea portului (cum a fost cazul în timpul ocupației Crimeei).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.