Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nava-spital a organizaţiei germane Sea-Eye a fost autorizată de Italia să debarce în Sicilia 415 migranţi salvaţi pe Marea Mediterană

Agerpres
sea eye mediterana migranti

Nava umanitară Sea-Eye 4 a fost autorizată de Italia să debarce în portul sicilian Pozzallo 415 migranţi salvaţi pe Marea Mediterană, a indicat joi organizaţia neguvernamentală Sea Eye, transmite AFP.

Nava-spital a organizaţiei germane se afla miercuri seară în largul portului Palermo, din nord-vestul Siciliei, atunci când a fost informată de autorităţile italiene că poate acosta la Pozzallo, pe coasta sud-estică insulei, scrie Agerpres.ro.

După ce i s-a refuzat accesul într-un port maltez, ONG-ul a salutat decizia Italiei, dar a reproşat totodată autorităţilor italiene că nu au permis acostarea navei la Palermo, port care era mult mai aproape.

Este vorba despre prima misiune pentru Sea-Eye 4, care a părăsit şantierul naval din Rostock (nordul Germaniei) la jumătatea lunii aprilie pentru a se îndrepta către Mediterana.

Italia este unul dintre principalele puncte de intrare în Europa pentru migranţii provenind din Africa de Nord, care vin în principal dinspre Tunisia şi Libia, unde numărul celor care pleacă spre continentul european este în creştere masivă comparativ cu anii precedenţi.

Potrivit Ministerului de Interne italian, peste 13.350 de migranţi au sosit pe coastele italiene începând din ianuarie, de trei ori mai mulţi decât în aceeaşi perioadă din 2020.

Ministrul italian de interne Luciana Lamorgese şi comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson s-au deplasat joi în Tunisia pentru a-i propune asistenţă economică în schimbul sporirii eforturilor autorităţilor tunisiene de a împiedica sosirea migranţilor în Europa.

De la 1 ianuarie, cel puţin 685 de migranţi au murit în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge clandestin în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.