Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nave civile sparg blocada rusă și se îndreaptă către porturile ucrainene

farm-europe.eu
cereale marea neagra

Cel puțin șase nave civile care se îndreptau către porturile ucrainene au intrat în Marea Neagră pe 30 iulie, în ciuda blocadei rusești, pe baza datelor de urmărire navală.

Investigatorul de informații cu sursă deschisă (OSINT) Markus Jonsson a raportat pentru prima dată despre trei nave civile – Ams1, Sahin 2 și Yilmaz Kaptan/Kudret Gezer, care navighează din Israel, Grecia și Turcia/Georgia – care traversau Marea Neagră, „destinație publicitară deschisă Ucraina."

Ams1 și Sahin 2 au trecut prin strâmtoarea Bosfor, în timp ce Yilmaz Kaptan a navigat spre vest din nordul Turciei.

Jonsson și-a coroborat ulterior raportul cu imagini din satelit. Mai târziu, pe 30 iulie, alte trei nave - Sealock, Bosphorus Queen și Afer - au pornit prin Marea Neagră către porturile ucrainene. Se pare că toate cele șase nave sunt sub conducerea Turciei, dar navighează sub diferite pavilioane străine, a spus Jonsson.

Potrivit datelor de urmărire navală, Ams1, prima navă care a spart blocada Rusiei la Marea Neagră, este programată să sosească în portul ucrainean Dabune Izmail pe 1 august, în jurul orei 14:00. ora locala. Celelalte nave par să fie ancorate nu departe de orașul-port  Sulina.

Jonsson a remarcat că navele au fost monitorizate de o aeronavă antinavă americană P8 și o dronă de recunoaștere Forte12 RQ-4.

Rusia a instituit o blocare de facto a Mării Negre după încetarea unilaterală a Inițiativei privind cerealele Mării Negre, împiedicând Ucraina să-și exporte cereale.

Moscova a amenințat că toate navele care se îndreaptă spre porturile ucrainene vor fi tratate ca potențiali transportatori de mărfuri militare și că toate navele de pe Marea Neagră vor fi inspectate.

Forțele ruse au lansat atacuri împotriva porturilor Ucrainei de la Dunăre la Izmail și Reni pe 24 iulie. Porturile se află la doar 200 de metri de granița cu România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.