Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nave românești, în mijlocul atacului rusesc de la Odesa: șase ambarcațiuni au traversat de urgență Dunărea

nava Ivan Kurh

Șase nave românești care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgență spre malul românesc după ce rușii au atacat zona cu drone, informează Mediafax. Atacul în portul aflat la aproximativ 25 de kilometri de Galați a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Decizia de a muta navele românești a fost luată imediat după încetarea atacului aerian. Vapoarele se află luni pe malul românesc al fluviului și, potrivit primelor informații, nu au suferit avarii.

Pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricții de circulație. De asemenea, activitatea se desfășoară normal în porturile românești din zonă și la punctul de trecere bac Isaccea-Orlivka, Ucraina.

Mai multe drone ale rușilor au atacat porturile ucrainene Reni și Ismail. Exploziile au putut fi văzute și auzite de navigatorii români aflați în zonă.

Primele imagini cu depozitele bombardate de ruși pe Dunăre, la doar 22 de kilometri de Galați/ Foto+Video

„Au fost nave sub pavilion românesc care au cerut să părăsească portul pentru a-și asigura securitatea. Este vorba șase nave românești”, a declarat directorul Căpitaniei Zonale Galați, Vlăduț Brânză.

Pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricții de circulație. De asemenea, activitatea se desfășoară normal în porturile românești din zonă și la punctul de trecere bac Isaccea-Orlivka, Ucraina.

„Ne-am consultat cu cei de la AFDJ și nu există niciun motiv petru a interzice tranzitarea zonei. Tot ce s-a întâmplat, s-a întâmplat în bazinul Portului Reni, una din drone a lovit clădirea port-control Reni. Navigația se desfășoară în zonă. Normal că orice problemă de genul acesta generează emoție. Nu poți să știi cum se dezvoltă o chestie de genul acesta”, a adăugat directorul Căpitaniei Zonale Galați.

Mai multe drone ale rușilor au atacat porturile ucrainene Reni și Ismail. Exploziile au putut fi văzute și auzite de navigatorii români aflați în zonă. Autoritățile ucrainene au anunțat că în urma atacului au fost distruse mai multe depozite de cereale, dar și elemente de infrastructură portuară. De asemenea, mai mulți angajați ai portului Reni au fost răniți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.