Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Atac al rușilor în zona de Dunăre, aproape de România: vizate sunt porturile agricole

Forțele armate rusești au atacat regiunea Odesa cu drone kamikaze. Forțele de apărare aeriană au doborât unele dintre drone, dar există și o lovitură, informează presa de la Kiev.

Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al Armatei Voluntarilor Ucraineni Sud, a menționat că alerta de raid aerian a durat 3 ore și 53 de minute în regiunea Odesa. "Inamicul a încercat să atace sudul regiunii noastre. Sistemele de apărare aeriană au fost elaborate, există o doborâre, dar, din păcate, există și o lovitură asupra infrastructurii relevante", a spus el într-un mesaj video.

Potrivit acestuia, rușii continuă să lovească ținte civile și cereale ucrainene. Bratchuk și-a exprimat speranța că un nou acord privind cerealele într-un nou format cu garanții de securitate va apărea în viitorul apropiat.

Atacul în apropiere de Galați. Explozia puternică a fost observată de pe teritoriul României. Acest atac este cel mai apropiat bombardament de graniţa ţării noastre, de la începutul războiului. Dronele ruseşti au lovit la aproximativ 200 de metri de graniţe. Distanţa dintre portul Reni şi portul Galaţi este de 10 kilometri, pe Dunăre.

Atacul vine în contextul în care Rusia a rupt acordul privind cerealele. Vladimir Putin susține că acordul „și-a pierdut sensul” (mai multe, aici).

Vizată a fost zona de Dunăre

La rândul său, șefa centrului comun de presă al Comandamentului Operațional "Sud", Natalia Humeniuk, a declarat că forțele armate rusești au folosit drone Shahed către instalațiile portuare dunărene. "De-a lungul întregului litoral al Dunării, porturile erau amenințate. Inamicul a încercat, de asemenea, să recunoască metodele de protecție, inclusiv aceste porturi. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare aeriană, dar, din păcate, există o lovitură într-unul dintre porturi - în hangarul agricol, în care au fost depozitate cereale și au fost avariate mai multe tancuri pentru alte tipuri de mărfuri", a spus ea.

Gumenyuk a adăugat, de asemenea, că au fost cauzate daune anumitor instalații portuare, în special macaralelor care asigură funcționarea portului. "Există informații despre trei lucrători portuari răniți", a declarat șeful centrului de presă al OK "Sud". Ea a subliniat că acest atac indică faptul că „inamicul a recurs la reorientarea către acele porturi care au fost considerate alternative.” „Și acest lucru sugerează că nu se vor opri până când nu își vor îndeplini obiectivul pe care și l-au stabilit - să devină furnizori prioritari de cereale", a adăugat Humeniuk.

Potrivit Administrației Militare Regionale Odesa, șase persoane au fost rănite în atacul de noapte

"Patru răniți au fost spitalizați în spitalul din regiune, dintre care unul se află într-o stare de severitate moderată, aproape gravă. Medicii au reușit să stabilizeze pacientul. Ceilalți trei aveau răni minore  și vânătăi pe corp. Tuturor li s-a acordat asistență medicală în întregime", a spus RMA.

De asemenea, se adaugă că, din cauza loviturii, hangarul cu cereale a fost distrus, rezervoarele pentru depozitarea altor tipuri de mărfuri au fost deteriorate. Într-una din camerele tehnice, a izbucnit un incendiu care fusese deja stins.

Atacul rusesc asupra Odesei de pe 23 iulie

Forțele armate rusești bombardează regiunea Odesa de câteva zile. În special, în noaptea de 23 iulie, au fost lovituri cu rachete. Catedrala Schimbarea la Față a Bisericii Ortodoxe Ucrainene a fost grav avariată în Odesa, multe clădiri istorice și case au fost avariate. O persoană a murit, 17 persoane au fost spitalizate, în special trei minori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.