Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Navele de croazieră revin pe Dunăre. Ce reguli trebuie să respecte pasagerii

vas de croaziera

Navele de croazieră încep să revină pe Dunăre, după ce pandemia de Covid-19 a paralizat turismul global şi a forţat touroperatorii să suspende călătoriile, transmite Reuters.

Amatorii de croaziere trebuie să respecte noi reguli strice de securitate pe navele companiei germane Nicko Cruises, primele care vor relua croazierele pe Dunăre în data de 22 iulie. Această companie operează în prezent trei nave care oferă călătorii de şase până la opt zile începând de la Passau, Germania, până la Budapesta, Ungaria, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tătaru: ‘Vom avea două săptămâni dificile. Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri’

"În mod normal, avem un grad de ocupare de 90%, anul acesta avem un grad de ocupare de aproximativ 70%. Nu există o limită cu privire la numărul de pasageri pe care îi putem avea la bord astfel că suntem fericiţi pentru fiecare oaspete", a declarat managerul Alexander Steiner la bordul navei de croazieră NickoVISION. Oaspeţii vin în principal din Germania, Austria şi Elveţia şi sunt în continuare restricţii de călătorie pentru grupurile care vin din SUA, Marea Britanie şi Israel, a spus Steiner.

Pasagerii trebuie să treacă un test COVID înainte de a urca la bord şi să poarte măşti atunci când se deplasează de-a lungul vasului. Amplasarea meselor a fost modificată şi au fost introduse ecrane de separare iar ospătarii poartă măşti şi mănuşi. De asemenea, pasagerilor li se ia temperatura zilnic şi în cazul excursiilor se aplică reguli speciale de siguranţă.

Citește și: Ludovic Orban, anunț de ultim moment! Se va schimba strategia de raportare a cazurilor de COVID-19

"Nu cred că au fost ocupate toate locurile de pe vas...mi se pare o experienţă sigură aşa că nu sunt îngrijorat", spune Kilian Weber, un profesor de engleză din Elveţia.

Pentru cei pasionaţi de croaziere, singurul lucru care lipseşte acum este bufetul la micul dejun, care a fost eliminat din cauza pericolului de răspândire a virusului. "Cu excepţia acestui lucru, este la fel cum a fost întotdeauna, pe lângă obligaţia de a purta mască", spune Pia Rusp din Germania care şi-a rezervat o croazieră împreună cu soţul său încă din luna ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.